9 simpele dingen die je kunt doen om aardig te worden gevonden

Iedereen wil aardig worden gevonden. En dat is makkelijker dan je misschien denkt. Wist je dat je om sympathiek over te komen maar een paar simpele dingen hoeft te doen? En dat je door sympathiek te zijn ook nog eens succesvoller wordt in je leven? Doe je voordeel met deze tips.

Napoleon Hill heeft de bestseller Think and Grow Rich geschreven, waarin hij beschrijft hoe succesvolle mensen zich gedragen en wat dat voor invloed heeft op hun succesvolle bestaan. Hill focust op de vraag: Hoe creëer je een million-dollar personality? en heeft 9 eigenschappen van succesvolle en sympathieke mensen beschreven. Dit zijn ze:

[STAP stap=”1″]

Een positieve mindset

En nog belangrijker: laat deze positieve mindset ook aan anderen zien. Als je positiviteit uitstraalt, zullen anderen ook veel positiever naar jou toe zijn.

[STAP stap=”2″]

Praat op een vriendelijke toon

Succesvolle mensen praten heel bewust en op een vriendelijke toon tegen anderen. Die combinatie zorgt ervoor dat je een prettig stemgeluid hebt om naar te luisteren en mensen ook aardig terug zullen praten.

[STAP stap=”3″]

Geef je gesprekspartner alle aandacht

Niks is zo irritant als een gesprekspartner die maar half luistert. Als je al je aandacht aan je gesprekspartner geeft, luister je beter en komt er vaker een goed gesprek tot stand. En word je ook nog eens aardiger gevonden.

[source id=”attachment_121994″ align=”none”][/source]

[STAP stap=”4″]

Blijf kalm

Als je kids het voor de zoveelste keer op een krijsen zetten, is het soms heel moeilijk om niet uit je slof te schieten. Probeer de rust te bewaren, dat heeft ook op hen een positievere uitwerking. Hetzelfde geldt als je je rot irriteert aan een collega of vriendin: breathe in, breathe out

[STAP stap=”5″]

Wees open minded

Mensen die zich voor bepaalde ideeën afsluiten, doen zichzelf volgens Hill tekort. Niet alleen in persoonlijke groei, maar ook wat betreft carrièrekansen.

LEES OOK: Wat antwoorden mensen op de vraag: Hoe succesvol ben jij?

[STAP stap=”6″]

Smile!

Hill zegt dat door te glimlachen het gesprek een persoonlijk, menselijkere tint krijgt en je gesprekspartner op die manier losser wordt en zich meer op z’n gemak voelt. En jij natuurlijk ook. Bovendien is lachen altijd een goed idee.

[source id=”attachment_121995″ align=”none”][/source]

[STAP stap=”7″]

Zeg niet alles wat je denkt

Sympathieke mensen vuren niet al hun beledigende hersenspinsels af op iets of iemand die hen niet aanstaat. Ook weten ze wanneer ze moeten praten en wanneer vooral niet. Kortom, doseer je woorden.

[STAP stap=”8″]

Geef je gesprekspartner het gevoel dat hij of zij belangrijk is

Volgens Hill zien de meest sympathieke mensen een gesprek om meer over de ander te leren, en is het dus van belang om iemand uit te laten praten en aandachtig te luisteren.

[STAP stap=”9″]

Ken je eigen gebreken

Iemand die je feedback geeft over je gedrag zorgt volgens Hill voor persoonlijke groei. Dan is het wel belangrijk dat je die feedback niet opvat als kritiek of een fout en daar ook oprecht open voor staat.

Je kunt er nooit vroeg genoeg mee beginnen. 13 tips voor het kiezen van een naam die de kans op een succesvol kind kan vergroten >

Reageer op artikel:
9 simpele dingen die je kunt doen om aardig te worden gevonden
Sluiten