Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Eropuit 27 apr 2014
Leestijd: 3 minuten

9 tekenen dat je dringend op vakantie moet

Soms word je slachtoffer van de sleur. Stress op je werk, thuis en in je relatie helpen dan ook niet echt mee. Je woont misschien wel in de allerleukste stad of het mooiste dorp, maar je ziet het simpelweg niet meer. Je bent ongeïnspireerd en verveeld door iedere dag hetzelfde autoritje. Kortom: je bent toe aan iets nieuws!

Tijd voor een break of misschien wel een verandering voor altijd. Ga naar buiten en ontdek nieuwe dingen! Maak gewoon de trip die je al zes jaar aan het plannen bent naar vrienden in New York (die ene die maar gestopt zijn met je uitnodigen). Stop met uitstellen, pak je tassen en regel een oppas voor je kind (of neem ze gezellig mee).

Herken je jezelf in de onderstaande tekenen? Hoog tijd om er even tussenuit te gaan!

Zo bereik je een goede balans tussen werk en privé

1. Je maakt ruzie met de mensen van wie je houdt

Je maakt ruzie met ze omdat je simpelweg al te lang met ze zit opgescheept en je bent vergeten wat er echt toe doet. Geef elkaar wat ademruimte, grote kans dat je ze gaat missen en de relatie alleen maar beter is als je terugkomt.

2. Je hebt een hekel aan je tocht naar huis

Als de gebouwen op de weg van je werk naar huis je eerder irriteren dan inspireren is het tijd om te vertrekken. Tijdens je wandeling zou je moeten genieten van wat je om je heen ziet. Klinkt misschien overdreven, maar dit zijn de momenten dat je bij jezelf denkt: ik ben hier en ik doe het allemaal maar even.

3. Je hebt het idee dat de tijd niet slomer kan gaan

Als je blij en enthousiast ben vliegt de tijd, maar als je verveeld bent lijkt iedere seconde een uur te duren. Misschien ken je het wel: dat het maandag is en je geen idee hebt hoe jij je door een nieuwe week gaat slepen. Hoog tijd om je batterij op te laden!

Waarom de zomer perfect is om je carrière een boost te geven

4. Je voelt je ongeïnspireerd

Ga naar Italië en proef het lekkerste eten, bezoek het strand Zanzibar of laat de kunst van Parijs je weer in échte liefde geloven. Vind iets wat je inspireert en hou daaraan vast tot je een nieuwe inspiratiebron vindt.

5. Je voelt je continu rusteloos

Rusteloosheid kun je alleen tegengaan met verandering. Vind rust ergens anders en op den duur ga je weer naar je eigen bed verlangen. Eenmaal thuis zul je zien dat je een stuk beter in je vel hangt.

6. Je hoofd is zelden bij je werk

Je ruikt dat er iets wordt gebakken en de rest van de ochtend kun je alleen maar aan crêpes, nutella en Franse bistro’s denken. Doe je baas een plezier en ga er even tussenuit zodat je je weer écht kunt concentreren als je terug bent.

Ervaar jij stress op je werk? 3x tips van advocaat en auteur Mel Robbins

7. Je slaapt slecht

Slapeloosheid is vaak een teken dat je rusteloos hoofd hebt. De beste manier om weer te kunnen slapen is om je hersenen moe te maken. Zorg voor een overload aan nieuwe dingen totdat je als een blok in slaap valt.

8. Je ziet niet meer de schoonheid in je favoriete dingen

Je kunt niet meer genieten van de kleine dingen in het leven. De schoonheid van je favoriete dingen (bijvoorbeeld je hobby’s) is vervaagt en alles lijkt saai.

Ga weg, vind iets anders wat je inspireert of je aandacht heeft en kijk of je jouw oude favorieten dingen bent gaan missen de tijd dat je weg was.

Met zoveel uren werken ben je het meest productief en gelukkig

9. Je vind je eigen leven steeds minder belangrijk

De kinderen vragen aandacht, je partner, werk en ga zo maar door. Je vergeet eigenlijk wat je met je leven wil en staat niet stil bij de keuzes die je maakt. Je doet maar gewoon wat.

Ga op reis en ontmoet nieuwe mensen, zie plekken en ontdek nieuwe dingen over jezelf. De enige manier om meer waarde aan je leven te geven is door ervaringen op te doen. Voel je vrij!

9 dingen die je nooit moet zeggen tegen een werkende moeder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9 tekenen dat je dringend op vakantie moet
Sluiten