9 tekenen dat je partner een TOP vader gaat zijn

Ja, geef maar toe: je hebt vast wel een keer nagedacht over wat voor vader je vriend zou zijn (voordat je kinderen kreeg). Iedereen fantaseert erover. Want zie je hem in je toekomstvisioen spelen met kindjes, dan kun je je gerust in een relatie storten.

Je hoeft niet op het punt te staan om kinderen te krijgen om te weten dat hij een top vader gaat zijn. Hieronder dé tekenen dat hij naast een superleuke vriend, ook een superleuke papa gaat zijn.

1. Het zijn de kleine dingen die het bij hem doen

Hij waardeert het wanneer je een bakkie koffie voor hem zet, of wanneer jullie een schitterende lucht zien. Waarschijnlijk ziet hij dus ook de mooie, kleine momenten in het leven van de baby.

2. Hij is af en toe zelf nog een klein kind

Waarschijnlijk maakt je partner nu al af en toe slecht grappen die alleen vaders kunnen maken. Of geeft hij je de kieteldood. Ja, dat gaat hij later ook met je kinderen doen.

3. Hij kan stiekem ook niet wachten

Het liefst heeft hij nu al een kleine vriend of vriendin waarmee hij Star Wars na kan spelen of hele LEGO-dorpen kan bouwen. Al geeft hij het misschien niet toe.

4. Hij heeft je verzorgd toen je enorme kater of griep had

Hij is niet alleen een macho, maar ook warm en liefdevol. Hij zorgt graag voor de mensen die hij lief heeft. Heeft hij je haar vastgehouden terwijl jij moest braken? Toppertje, houden die man.

5. Hij is echt best wel handig

Ikea-kast met honderd stukjes? Je vriend draait er zijn hand niet voor om. Moet er iets gemaakt worden in huis, dan heeft hij jouw hulp daar niet bij nodig. Een goede indicatie dat deze papa het goede voorbeeld geeft. Hij leert zijn kinderen hoe je problemen zelfstandig oplost.

6. Hij kan best tegen een beetje stress

Hoe schattig baby’s ook zijn, de huilende baby gaat je partner een keertje tot het kookpunt brengen. Kan je vriend helder nadenken tijdens dit soort verhitte momenten, dan is hij de perfecte papa.

7. Knuffelen is zijn ding (hij is er in ieder geval niet bang voor)

Voelt je partner zich comfortabel genoeg om je op straat een dikke knuffel te geven, dan word-ie een prima papa. Grote kans dat hij net zo warm en liefdevol is voor zijn kind.

8. Hij is streng, maar rechtvaardig

Wil je een eerlijke mening over je carrière, je outfit of vriendschap, dan ga je eerst naar je partner. Misschien is-ie soms streng, maar hij heeft altijd het beste met je voor. Superfijn dat je kinderen in de toekomst zo’n vader zullen hebben.

9. Hij is lekker gek

De leukste papa’s zijn de mannen die de regels niet zo serieus nemen. Laat naar bed, in tutu naar school of een spannende film kijken: het mag van papa, want hij weet dat papa’s voor deze dingen gemaakt zijn.

Lees ook: 25 redenen waarom je je kind alleen moet laten met papa

Reageer op artikel:
9 tekenen dat je partner een TOP vader gaat zijn
Sluiten