Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 6 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

9 Tekenen dat je hond ook gek op jou is

Iedere hondenliefhebber zal de punten hieronder beamen. De liefde die wij van onze honden ontvangen is onvoorwaardelijk en zo fijn. Dit zijn de 9 tekenen dat je hond ook gek op jou is:

1. Springen

Als honden tegen je opspringen bij binnenkomst is dat een liefdevolle begroeting. Ze laten hun genegenheid zien en hun enthousiasme blijken. Probeer er alleen wel op te letten dat je hond dit niet bij iedereen gaat doen. Jij als hondenfan vindt dit misschien wel fantastisch maar dat geldt niet voor iedereen.

2. Likken

Misschien vind je het niet altijd even plezierig om onder gelebberd te worden, maar je hond bedoelt er het allerbeste mee. Als je hond jou aan het likken is is dat eigenlijk om jou te laten zien dat je de liefste bent. Het kan tevens ook een blijk van verzorging zijn, wat ook weer een teken van genegenheid is.

3. Tegen je aan leunen

Als je hond zich rustig met zijn of haar volle gewicht tegen je aan laten rusten weet je dat je een vriend voor het leven hebt. Dit is eigenlijk een full-body knuffel van je hond. Meer vertrouwen kan je eigenlijk niet ontvangen.

4. Speelgoed delen

Als je hond zijn of haar knuffel of speeltje aan jou toevertrouwt weet je dat je het goed doet. Honden uiten namelijk hun liefde door hun ‘bezit’ te delen. Wat opnieuw een blijk van onvoorwaardelijke liefde is.

5. Met de staart kwispelen

Het kwispelen van de staart staat niet per definitie voor vreugde. Honden kunnen ook hun staart kwispelen als ze zich angstig voelen. Maar als jouw hond de hele achterkant laat kwispelen weet je dat jouw huisdier dolgelukkig is met jou.

6. Zuchten

Soms laat ons geliefde huisdier een harde zucht klinken en klinkt het bijna alsof ze verveeld zijn. Maar dit is zeker niet het geval. Die zucht betekent dat ze het fijn vinden om bij jou te zijn. Fijner wordt het haast niet.

7. Oogcontact maken

Een vreemde hond kan zich bedreigd voelen als je hem recht in het gezicht aankijkt, maar het tegenovergestelde geldt voor hond die de mens kent en liefheeft. Honden ervaren een rush van oxytocine wanneer ze kijken naar de mensen van wie ze houden; het is alsof ze je knuffelen met hun ogen.

8. Met jou of je kleren slapen

Het is misschien niet altijd even comfortabel om je bed met je hond te delen, maar dit is ultieme liefde. Ook dit is een duidelijk teken van de genegenheid en het vertrouwen. En als je ooit hebt gemerkt dat je huisdier op je kleren slaapt is het omdat ze je vertrouwde geur willen ruiken.

9. Op hun rug rollen

Als je hond op zijn of haar rug gaat liggen is dit een volledige blijk van vertrouwen. Ze zijn zo kwetsbaar als maar kan en laten zien dat jij de baas bent. Als je jouw hondje op zijn of haar buik aait zal dit erg liefdevol aanvoelen.

LEES OOK: Tijd voor een nieuw gezinslid? Dit zijn de beste hondenrassen voor kinderen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme