Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 24 sep 2016
Leestijd: 3 minuten

9 treffende gelijkenissen tussen een peuter en koffie

Is het je ooit opgevallen dat het hebben van een kind en een kopje koffie best wel op elkaar lijkt? Nee? Het is ook een bijzondere vergelijking. Maar na het lezen van het volgende lijstje, snap je dat er behoorlijk veel overeenkomsten zijn.

1. Vroeger snapte je niet dat iedereen het wilde

Als kind nam je stiekem wel eens een slokje koffie van je ouders, maar dat was je snel verleerd. Gedverdemme. Je snapte niet dat mensen dat dronken. Maar nu, 30 jaar later, kan je niet meer zonder.

Hetzelfde geldt voor kinderen. Voordat die knop omging (OKE IK WIL NU EEN KIND), kon je je niet voorstellen dat je zou kunnen houden van een minimensje dat je de hele dag onderkotst en vies maakt. En moet je jezelf nu eens zien.

2. Je wordt wakker van hun geur

Niets maakt je wakkerder dan die sterke, diepe geur – de geur van koffie én de geur van je kind, bedoelen we.

3. Ze gaan van het ene uiterste naar het andere uiterste – zonder waarschuwing

Er bestaat geen scheidingslijn: je koffie is óf te heet als je een slokje neemt, óf het is net ijskoffie. En dat is met een peuter eigenlijk ook zo. Op het ene moment lijken ze ergens mee geobsedeerd (Cars, Pokémon), het volgende moment moeten al die spullen uit het huis verbannen worden. Ehm, een middenweg zou leuk zijn.

[source id=”attachment_118328″ align=”none”][/source]

4. Het kost veel meer dan zou moeten

Hoe kan een drankje dat voor het grootste gedeelte uit water bestaat zo duur zijn? En hoe kan een kind dat voor 75 procent uit water bestaat zo duur zijn?

LEES OOK: Goedemorgen! Moeder serveert cappu’s en lattes uit hippe koffiekar op schoolplein

5. Ze zullen morsen. Op jou.

Vooral de combinatie ‘peuter en koffie’ is in dit geval dodelijk. Je kunt je koffie niet normaal vasthouden (peuter zal op je springen), niet op de tafel naast je zetten (er zal tegen de tafel aan geschopt worden), niet op de grond zetten (waarom zou je dit uberhaupt doen?) – doe je dit wel, dan sta je vervolgens in de keuken om vlekken uit je (nieuwe! schone!) shirt te boenen.

6. Wees voorzichtig met het toevoegen van suiker.

Met een beetje suiker in je koffie is niets mis. Totdat je je realiseert dat je de helft van je dagelijkse calorieën door het vloeibare goud geroerd hebt. Ai. Met peuters hetzelfde: met een beetje suiker is niets mis. Totdat hij de hele dag ligt te stuiteren van de suiker, niet meer luistert en ook niet in slaap kan komen. Ai.

[source id=”attachment_118338″ align=”none”][/source]

7. Ze gaan niet goed samen met groenten

Koffie past goed bij heel veel dingen. Chocolade, brood, eieren, frisse lucht. Maar groenten? Nee. En dat geldt ook voor peuters. Sommige peuters zouden nog eerder zand eten dan broccoli.

8. Door beide heb je soms slapeloze nachten

‘Ach, hoe veel kwaad kan het als ik nog even één kopje koffie neem voor het slapengaan?’ En vervolgens kom je uren later pas in slaap. En dat peuters slapeloze nachten veroorzaken, hoeven we niet eens uit te leggen.

9. Je kunt je geen leven zonder ze voorstellen

Lijkt me ook heel duidelijk. Oneindige liefde.

Hét nieuws waar wij koffieliefhebbers allemaal vrolijk van worden: 12 x waarom koffie goed voor je is (hallelujah, ja je leest het goed)>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9 treffende gelijkenissen tussen een peuter en koffie
Sluiten