Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 6 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

9 x voeding die niet in je koelkast thuis hoort (en waar dan wel)

Iedereen is bekend met de oh-zo harde boter die niet valt uit te smeren op je broodje. Of die bevroren pot Nutella of pindakaas – minstens net zo vervelend. Je vraagt je af waarom mensen deze dingen in de koelkast zetten, want die horen daar toch helemaal niet. Zo zijn er meer dingen die niet in de koelkast thuis hoort:

1. Boter

Boter bevat weliswaar gepasteuriseerde melk maar je kunt dit zeker een aantal dagen op het aanrecht bewaren. Gezouten boter kun je nog langer bewaren, deze heeft namelijk minder kans op besmetting. Doe de boter in een luchtdicht bakje, ga hier met een schoon mes in en je zult zien dat hij lang goed blijft.

2. Meloenen

Meloenen die nog in de schil zitten en nog niet in stukken gesneden zijn kun je beter buiten de koelkast bewaren. Op deze manier kunnen ze namelijk beter rijpen. Honingmeloen is de enige meloen die je wel prima in de koelkast kunt bewaren.

3. Tomaten

Net zoals meloenen kunnen tomaten beter rijpen op kamertemperatuur. Als ze te zacht worden kun je ze natuurlijk altijd nog in de koelkast leggen. Of gelijk opeten, dat kan natuurlijk ook 😉

Dit is waarom je eieren niet in de koelkastdeur moet bewaren

4. Aardappelen

Als je aardappelen koelt verandert het zetmeel in de aardappelen in suiker, hierdoor krijg je een korrelige textuur en een zoete smaak. Je kunt ze daarom het beste in een papieren zak bewaren, of op een donkere koele plek.

5. Uien

Uien horen al helemaal niet in de koelkast thuis. Je kunt er eventueel (kort) een gesneden uitje in bewaren. Maar als de uien nog in de schil zijn bewaar je deze gewoon lekker op een donker plekje.

6. Brood

Als je brood in de koelkast legt smaakt het bij lange na niet zo lekker als vers brood. Je kunt het beter in de vriezer bewaren en dan roosteren als je het nodig hebt. Bewaar je brood in een broodbak en je kunt er lang van smullen.

6 tips om verleidingen te weerstaan van voedingsprofessor Sandy Hassink

7. Honing

Als je honing in de koelkast opbergt gaat het kristalliseren. Dit ziet er niet zo lekker uit en wil je daarna vast ook niet op je broodje smeren. Bewaar honing dan ook altijd buiten de koelkast.

8. Verse koffie

Vers gemalen bonen kunnen de geur van ander voedsel absorberen in de koelkast. Bewaar deze zak maximaal twee weken in de voorraadkast, of in de diepvriezer als je ‘m op lange termijn bewaart.

11 x voeding die kan zorgen voor een opgeblazen buik

9. Basilicum

Basilicum hoort thuis op het aanrecht en dus niet in de koelkast. Als je dit wel doet zal het de andere geuren van voedsel absorberen. Geef de basilicum plant geregeld water en hij kan er lang mee door.

Must read: 7 x etenswaren die je beter niet in de magnetron kunt doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme