Redactie
Redactie Persoonlijk 12 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

9 x Waarom jouw beste vriendin je soulmate is

Je houdt van je partner. Echt. Er is geen beter koppel te bedenken en jullie twee kunnen alles aan. Toch is er één persoon die misschien nog wel dichter bij jou staat dan je liefje: je beste vriendin.

Soulmates

Wie kent jou nou beter dan je beste vriendin? Ze kent jou, je familie en je vrienden. Ze laat alles vallen om vervolgens naar je toe te rennen als je het even niet meer ziet zitten. Ze kent jouw zwakheden en piest in d’r broek als je weer een uitzinnig grappige opmerking maakt. Trouwen doe je niet met haar, kinderen krijgen evenmin. Toch is niemand zo bijzonder als zij: je beste vriendin. Jouw soulmate voor het leven. En wel hierom:

1. Je beste vriendin maakt al deel uit van de familie

Je ouders ontvangen haar met open armen en ze voelt als een kind voor hen. Ze weet precies hoe jouw familie in elkaar steekt en als je weer eens flinke bonje met je moeder hebt, weet zij het te relativeren. Wat een heerlijk mens is het toch ook.

2. Zij weet waar je van houdt

Je partner kan er nog weleens naast zitten wat betreft aankopen. Nemen we hem of haar niet kwalijk hoor. Maar misschien kun je wel de tip doorgeven voortaan gewoon eerst even je beste vriendin te bellen voor advies.

3. Ze ziet wanneer het niet goed met je gaat

Ze speurt je gezicht af en leest gelijk of het goed of fout is. Verbloemen werkt niet meer. Een vrolijke stem opzetten als je niet goed in je vel zit, ook niet. Ze weet wat je voelt en denkt. Ook wanneer je iets te diep in het glaasje hebt gekeken, ziet ze het aan je. Maar dat is niet erg, want jullie hadden een hele gezellige avond gisteren.

4. Je kinderen zijn dol op haar

Wanneer ‘tante X’ op bezoek komt en jij dit in de groep gooit, raken de kinderen door het dolle heen. Nog voordat ze entree heeft gemaakt, hangen ze om haar nek. Ach, hoe kan het ook anders; het is jouw beste vriendin. Kwestie van smaak uiteraard.

5. Jullie delen een hoop gezamenlijke passies

Haar muzieksmaak is de jouwe. Een concertkaart van haar favoriete artiest voor haar verjaardag, is ook gunstig voor jou. Samen uiteten? Geen gedub over het soort restaurant, want jullie weten waar het leuk en lekker is.

6. De tranen biggelen over jullie wangen

Soms worden je grappen niet begrepen, maar bij je beste vriendin vallen ze altijd in goede aarde. Sterker nog, iets wat helemaal niet grappig bedoeld is in eerste instantie, doet jullie later naar adem happen door de slappe lach. Iemand die jouw humor niet begrijpt, vindt zij automatisch ook heel stom.

7. Ze zegt waar het op staat

Zit die broek iets te strak? Zij vertelt het je. Was je gisteren echt een bitch in dat gesprek? Dit krijg je te horen. Maar ook als je er prachtig uitziet, je iets hebt gedaan waar je trots op mag zijn of het feit dat ze blij is dat jij bestaat, dan zegt ze het ook gewoon. Je beste vriendin windt er geen doekjes om. Nooit.

8. Zij huilt wanneer jij huilt

Niet dat zoiets per se moet, maar het gebeurt. Als jij een gebroken hart hebt, voelt zij dit ook. Haar gevoel naar jou toe gaat zo diep dat een potje samen grienen niet ongewoon is. Het lucht zelfs op!

9. Ze kent je door en door

Ze heeft je in goede tijden meegemaakt en in slechte. Ze heeft je zien trouwen, ze stond een kwartier na de bevalling naast je bed (of misschien wel bij je bed!) en ze maakt je zinnen feilloos af. Man, man, man, wat houden we van deze vrouw.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme