Eva Dusch
Eva Dusch Erop uit 27 mei 2016

9 x de best bewaarde hotspots voor taart, taart en nog eens taart

Kinderen hebben een onmiskenbare voorliefde voor zoetigheid. En af en toe zondigen mag best! Deze negen kindvriendelijke adresjes serveren de lekkerste én mooiste taarten (én pannenkoeken).

Tussen het gezonde kindermenu is er altijd ruimte voor ongezonde uitzonderingen. En laten we het dan maar meteen goed doen.

[STAP stap=”1″]

De Bakkerswinkel

Inmiddels wel een bekende door heel het land. De sfeer van knusheid, veiligheid en vertrouwdheid maakt dat je hier graag wilt terugkomen, want het voelt bijna als een soort ‘tweede huis’. Het is hier fijn vertoeven op een zaterdag of zondag, in de ochtend of middag. En perfect om met het gezin te brunchen of pak lekker uit met een high tea inclusief scones, brownies, cheesecakes of warm appelgebak. We raden je wel aan te reserveren én van te voren niks te eten, want hier wil je echt niks laten staan. De Bakkerswinkel vind je in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zoetermeer en Den Haag.
Meer info

[STAP stap=”2″]

Taart van mijn Tante


Kennen we nog dat tv-programma Taarten van Abel waarin banketbakker Siemon de Jong a.k.a. ‘banketbakker Abel’ samen met een kind een taart bakt voor iemand? En dat mogen altijd de meest gekke en grandioze taarten zijn. Dat doet hij dus niet alleen op camera, maar samen met zijn team bakt hij ook een heleboel fantastisch mooie en vooral lekkere taarten voor zijn winkel/café in Amsterdam. Bij deze Alice in Wonderland taartenwinkel is het interieur al een belevenis op zich, met lekker veel kleur, kitscherige meubels en een etalage vol taarten als heuse Twin Towers. Een minpuntje: het is héél moeilijk kiezen hier.
Meer info

[STAP stap=”3″]

The Happy Pig Pancake Shop

Parijs heeft haar crêpes, maar Amsterdam heeft pannenkoeken. En voor de lekkerste exemplaren moét je hier even langs. Kies uit zoet of hartig beleg en maak het af met een mierzoete topping of huisgemaakte uienchutney. De pannenkoeken dragen zelfs een eigen naam, zoals Everybody’s Sweetheart en Dutch Delight. Ook fijn om te weten: ze bakken hier vooral met biologische ingrediënten en je kunt je pannenkoek zelfs glutenvrij krijgen.
Meer info

[STAP stap=”4″]

De Drie Graefjes

Vraag een Amsterdamse waar zij het liefst haar taart eet, en het antwoord luidt meestal ‘De Drie Graefjes!’. Dit knusse tentje in hartje centrum (achter de dam) verkoopt taarten van heb-ik-jou-daar en hebben een beter stukwerk dan menig pand in de hoofdstad. De ultieme aanrader is toch wel de Red Velvet Cake.
Meer info

[STAP stap=”5″]

De laatste kruimel

In het centrum van Amsterdam, in een smal straatje in de flanken van Damplein, zit dit schattigste plekje van de stad. Hier smikkel je letterlijk tot de laatste kruimel. De etalage staat vol met hun overheerlijke taarten en cakes. En ook bij de kassa blijven de mierzoete lekkernijen (favoriet is croissant met amandelspijs!) je aankijken. Als je geluk hebt kun je daarna neerstrijken op een van de krukjes achterin de zaak met mooi uitzicht over de gracht.
Meer info

[STAP stap=”6″]

Anne & Max

Inmiddels zitten ze naast Amsterdam ook in Alkmaar, Haarlem en Leiden. De reden voor uitbreiding is hun succesvolle kaart, die grotendeels vertegenwoordigd wordt door zoete versnaperingen als chocoladetaart, cheesecake, scones en appeltaart. Geen buitengewone dingen, maar wel heel erg lekker. En deze plek is uitermate kindvriendelijk.
Meer info

[STAP stap=”7″]

Rum Baba

Op zoek naar glutenvrije opties binnen het landschap aan gebakjes is niet makkelijk. Máár, ze zijn er wel! Zoals dit fijne plekje in Amsterdam-Oost, zeer geliefd onder moeders en mommy’s-to-be. Succesnummers zijn de Red Velvet Cake, Sweet Cinnamon Honeybuns, Double Chocolate Cheesecake, maar je vindt hier dus ook de vegan granolabar met kokos en abrikoos en de vegan Choco Koko. Ook de rest van het gebak bevat glutenvrije opties.
Meer info

Bron: Kinfolk

[STAP stap=”8″]

TaarT

Weekendje Limburg op de planning staan? Of gewoon een dagje Maastricht? Dan tippen we je graag deze hotspot. De naam is weinig mysterieus, want hier wordt er taart, taart en nog eens taart gegeten. Ze zijn expert in de Engelse high tea (handig wanneer je niet kunt kiezen) of maak je een schuldig aan de Zoete Zonde. Voor de kinderen zijn er zelfs speciale kinderbrownies of broodjes met zoet beleg.
Meer info

[STAP stap=”9″]

Hemels Patisserie

Moet zo’n naam moet je jezelf wel waar kunnen maken. En dat doen ze hier ook in Arnhem! Hier ontstaan serieuze dilemma’s met keuze uit zoveel lekkere taarten die qua visueel aspect niet onderdoen voor het professionele werk. Eigenaresse Kirsten houdt van nieuwe smaken ontdekken en experimenteren, waardoor je niet voor eeuwig vastzit aan de truffels gehuld in chocolade. Levensgevaarlijk.
Meer info

Zijn jouw kinderen ook echte zoetekauwen? Praat mee op Facebook!

Is al dat ‘gezeur’ over kinderen die teveel suiker binnenkrijgen, nou niet een tikkie overdreven? Alles wat je wilt weten over kinderen en suiker>

Reageer op artikel:
9 x de best bewaarde hotspots voor taart, taart en nog eens taart
Sluiten