Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Beauty september 3, 2016

9 x ‘slimme’ sporthorloges die je binnen no time in topvorm brengen

Dat gehannes met je grote smartphone om je arm (of tussen je bh geklemd) is niet altijd ideaal tijdens het sporten. Gelukkig zijn er ook gave horloges die ervoor zorgen dat geen enkele verbrande calorie verloren gaat. Perfect voor aanstaande moeders óf nieuwbakken mama’s die weer in shape willen komen.

Welke is jouw favoriet?

[STAP stap=”1″]

Hij telt je stappen, heeft een geïntegreerde hartslagmeter én hij legt je slaappatroon vast.
TomTom Runner2 Cardio Black €179,95 via Sporthorlogecenter

[STAP stap=”2″]

Het ziet eruit als een alledaags horloge, maar is wel degelijk voor tijdens de zwaardere sportsessies. En hartstikke waterdicht, dus ook handig voor tijdens het zwemmen.
Withings Activité €169,95 via Coolblue

[STAP stap=”3″]

Makkelijk te koppelen aan je smartphone, en heeft verwisselbare wijzerplaten. Hij analyseert je workouts, hartslag, afstand, verbrande calorieën, aantal verdiepingen, actieve minuten en stappen én je slaapritme. En met dat allemaal gaat de batterij alsnog maar liefst vijf dagen mee. Wat?! Ja, daar kan geen supersonische smartphone tegenop.
FitBit Charge HR Activity Tracker €119 via Bol.com

[source id=”attachment_115573″ align=”none”][/source]

[STAP stap=”4″]

Voor wie af en toe een duwtje in de goede richting nodig heeft, dit is je beste compagnon. Het geeft je namelijk een signaaltje wanneer je te lang inactief bent. Hup hup, in de benen!
Polar A300 Fitnesshorloge €99,90 via Polar

[STAP stap=”5″]

Dit strakke dingetje is pas net geïntroduceerd, en nu al een succesnummer. Als gebruiker kun je je een eigen route uploaden en houdt-ie precies bij waar je bent geweest, waardoor het makkelijker wordt om nieuwe routes te lopen of fietsen zonder te verdwalen. En je kunt gelijk na elke sessie gelijk even je vetpercentage en (toegenomen, hoera!) spiermassa meten.
TomTom Touch Fitness-tracker €149 via TomTom

[STAP stap=”6″]

Zitten is het nieuwe roken, maar volgens expert is dit al flink te corrigeren met elke dag een uurtje beweging. En dat mag dus ook gewoon wandelen zijn. Voor degenen die weinig tijd hebben om intens te sporten of het gewoon niet zo zien zitten, maar wel aan hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid stappen willen komen.
FitBit Flex €79 via Coolblue

LEES OOK: Weinig tijd om te sporten? Zo prop jij die workout in een overvolle agenda >

[STAP stap=”7″]

Een van de weinige exemplaren met een vrolijk kleurtje! Daar houden we van. Deze watch kent net als alle andere horloges een hartslagmeter, maar dan een stuk overzichtelijker en zonder allerlei extra’s. Gewoon, zoals het is. Daarnaast houdt het je calorieverbruik bij, want stiekem willen we toch weten of we die wijntjes en kaasplank van gister al hebben verbrandt, niet?
Suunto M2 €74,95 via SportXL

[STAP stap=”8″]

Deze houd je hartslag scherp in de gaten en geeft een signaal wanneer die te hoog wordt. Vooral handig wanneer je het rennen of sporten onlangs weer hebt opgepakt of je conditie langzaam opnieuw moet opbouwen, want dan wil je niet zelden te enthousiast beginnen.
Polar FT1 €39,99 via Conrad

[STAP stap=”9″]

Niet duur en is te synchroniseren met een borstband die je hartslag bijhoudt.
Sigma PC 10.11 €36,50 via Fonq

LEES OOK: 11 wetenschappelijke redenen om het sporten écht niet meer uit te stellen>

Reageer op artikel:
9 x ‘slimme’ sporthorloges die je binnen no time in topvorm brengen
Sluiten