Redactie
Redactie Kids 3 okt 2016

9 x tekenen dat je baby officieel baby-af is

Ik kan me nog goed herinneren dat ik op de vraag ‘hoe oud mijn dochter was’, in maanden antwoordde. ‘Ach, wat een schattig baby’tje, zo lief en klein nog hè?’ Ook dat hoor ik nog in mijn oren galmen alsof het gisteren was.

Maar dat was niet gisteren, want gisteren was ze namelijk ruim 26 maanden, bijna 27 zelfs. Omgerekend zijn dat 116 weken, ook wel 813 dagen. En na de tweede verjaardag antwoord je dus gewoon dat ze ‘twee-en-een-beetje’ is.

Holy shit, het is waar: de tijd vliegt echt. Onze baby is allang geen baby meer, maar een behoorlijk volwaardige peuter. Behalve de tand des tijds, zijn er nog enkele andere ‘symptomen’ waaraan je dat kunt merken, te weten:

1. Hallo mening!

‘Wél pindakaas, géén smeerworst.’ ‘Niet die broek, maar die!’ Juist ja, waar baby’s het allemaal prima vinden (zolang ze maar op tijd eten/drinken/luiers en slaap krijgen), hebben peuters een mening. En vaak een hele duidelijke, welteverstaan.

2. Hallo driftbuien!

Een logisch gevolg van #1.

3. Je hoeft niet meer een hele uitdragerij bij je te hebben als je op pad gaat

‘Want als het nodig is, koop je ergens iets onderweg’. Wat een verademing ten opzichte van de tijd dat je nog met flesjes, gepureerde prakjes, babystoeltjes of andere baby-verplichtingen zat.

4. Ze kan zelf uit bed klimmen

Tijd voor een nieuw bed!

5. Ze staat ook ineens ‘s morgens (heel) vroeg naast je bed

Een logisch gevolg van #4. En dus denk je soms met weemoed terug aan die wieg met die fijne, hoge spijlen.

LEES OOK: 10 x redenen waarom 2 een superleuke leeftijd is.

6. Hallo zindelijkheidstraining

Je bent hopelijk snel van de dure luiers af, maar dat ben je met een beetje geluk ook weer kwijt aan extra wasmiddel voor alle ongelukjes.

7. Ze kan zelf eten

Nou ja, soort van dan. Afhankelijk van de ‘tafelmanieren’ van mevrouw. Maar je hoeft het goedje in ieder geval niet meer hapje voor hapje naar binnen te lepelen.

[source id=”attachment_119433″ align=”none”][/source]

8. Nachten zijn fijn

Want de tanden zijn er inmiddels allemaal zo’n beetje, en de kiezen laten (hopelijk) nog even op zich wachten. Nachten waarbij van 7 tot 7 lekker (door)geslapen wordt zijn eerder regel dan uitzondering.

9. Knuffels worden spaarzamer

Tenzij ze ziek of moe zijn, dan willen ze niets anders dan op je schoot toeven. Maar de rest van de tijd is het vaak beduidend minder knuffelig dan in de babytijd.

Kortom: vergeet dus vooral niet van die kwijlende knuffels van je baby te genieten. Sterker: vergeet überhaupt niet met volle teugen van de babytijd te genieten. En ja, ook van de gebroken nachten: knuffel maar gewoon wat extra.

Daarna wordt het pas écht leuk: 10 x tekenen dat je een ‘threenager’ in huis hebt.

Reageer op artikel:
9 x tekenen dat je baby officieel baby-af is
Sluiten