Sophie Nortier
Sophie Nortier Eropuit 23 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

9 x Waarom kamperen geweldig is

In een wereld waarin Airbnb en Booking.com superpopulair zijn, zou je bijna vergeten dat er ook nog zoiets ‘ouderwets’ is als kamperen.

Nu we onze vakantie dicht bij huis zullen vieren, leek het ons goed de charme van het ultieme outdoor-vakantieleven weer even uit te lichten. Nee, dan hebben we het niet over glamping, maar over een echte camping!

Kamperen met een tent

Met andere woorden: met een tent, knijpkat (oh nostalgie), slaapzak (maar als je liever per se je eigen dekbed meeneemt, mag dat) butagasstelletje en naar-citroen-stinkende-lamp om de muggen te verdrijven. Kamperen is het einde, en wel hierom:

1. Kamperen betekent dat je compleet kan ‘unpluggen’

Er zijn mensen die gruwelen bij het idee van een camping zonder wifi, maar het gemis schijnt na een paar dagen minder te worden (zeggen ze). En dan ervaar je het echte ‘unpluggen’, uitschakelen en – jaja – ontspannen. Zit je daar totaal niet op te wachten, zoek dan een camping met wifi (of op bepaalde delen)

2. Het is goedkoop

Zeker vergeleken met wat hotels en Airbnb-hosts in de zomermaanden voor hun stulpjes vragen.

3. Je wordt heel creatief op culinair gebied

Bijzondere combinaties, blikken openmaken zonder opener, ontbijten met leftover merguez-worstjes: op de camping kan het allemaal.

4. Wildplassen mag

Natuurlijk mag dat, want je zal wel gek zijn (en vrijwel de enige) die ‘s nachts de hele weg naar dat wc- en douchehok aflegt.

5. Je kinderen vinden het geheid geweldig

Mits je een familiecamping uitgezocht hebt natuurlijk – daar wemelt het van de andere gezinnen met kinderen die – net als die van jou – naarstig op zoek zijn naar vakantievriendjes en vriendinnetjes.

6. Daardoor heb jij overdag alle tijd om een boek te lezen

Misschien zelfs twee! Zie #1: je telefoon kun je gewoon in de tent laten liggen.

7. Je kinderen kunnen de hele dag buiten spelen

Bijkomstig voordeel: ‘s avonds zijn ze heerlijk rozig en moe, en dus gaat het gespuis zonder morren bijtijds naar bed.

Worst case scenario: Hoe overleef je de camping als het regent?

8. Het is heel normaal om zelf om 21.00u naar bed te gaan

Want ja, de kinderen liggen er ook al in en verder is er nou ook weer niet heel veel te doen ‘s avonds op zo’n grasveld.

9. Samen in een tent slapen is romantisch

Comfortabel is een ander verhaal (hoewel de tijd van lekke luchtbedden voorbij is met dank aan lekkere kampeermatrassen), maar boven alles is het de ultieme romantiek om samen in een tent te liggen, de geluiden van de nacht te horen (en hier en daar een tevreden snurkend kind). Maar stiekem vooral als het regent: het tikken van de regendruppels tegen de tent waarin jullie knus naast elkaar liggen… zucht.

Nog niet overtuigd? Lees dit eens: Waarom mensen vaker zouden moeten kamperen

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9 x Waarom kamperen geweldig is
Sluiten