Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Persoonlijk 20 apr 2016

9 x waarom je nu nog steeds zo close bent met je vriendinnen van vroeger

Iedereen heeft wel zo’n vriend of vriendin die je voor je gevoel al ééuwen kent. Je kunt altijd met alles bij elkaar terecht, en zelfs als jullie elkaar een tijdje niet zien is is er niks aan de hand. Jullie zijn er voor elkaar, in the good maar ook in the bad times.

Vaak ontmoet je je huidige beste vriendinnen tijdens je studie, of sommigen zelfs al op de middelbare of basisschool. Misschien heb je er nooit zo bij stil gestaan, maar dit is waaróm je al zo lang bevriend met ze bent:

Je vindt (veel) dezelfde dingen leuk

Omdat je elkaar vaak tijdens je studie leert kennen, deel je een hoop dezelfde interesses en kun je veel dezelfde ervaringen met elkaar delen. Zij snapt precies wat je doormaakt op je werk, dus samen kun je er heerlijk op los klagen!

Jullie maken elkaars relaties (plus de problemen) al een tijdje intensief mee

Van de highschool sweethearts tot de serieuzere relaties op latere leeftijd; jullie hebben elkaars liefdesrelaties van A tot Z meegemaakt. En grote kans dat haar man nu ook bij jouw trouwe vriendengroep hoort!

Jullie vieren elkaars succes

Echte vriendinnen gunnen elkaar al het succes van de wereld. Ze is niet jaloers en oprecht vaak nog blijer dan jij met het goede nieuws.

Je kent elkaars zwakke punten

Je weet precies waarmee je haar kunt plagen, en je ziet het gelijk als ze niet goed in haar vel zit. En hoe je haar dan weer op kunt beuren. Sowieso als jullie bij elkaar zijn zit voel je je een stuk beter.

Je krijgt ongeveer tegelijk kinderen

En zo hadden jullie het echt niet gepland, hoor! En intussen zijn jullie dochters ook al hartsvriendinnen. Tja, jullie alles overwinnende vriendschap ís ook gewoon een enorme inspiratiebron.

Je weet precies wat je aan elkaar hebt

Als je met haar afspreekt komt ze standaard 10 minuten te vroeg, ze vertelt (zover jij weet) je geheimen niet door en na al die jaren weten jullie ook wanneer je elkaar even wat ruimte moet geven. Of wat je absoluut niet tegen haar moet zeggen. En het belangrijkste van alles: dat je weet dat ze je nooit zal veroordelen.
Famme-lezeres Sandra heeft zo’n beste vriendin, en herkent vooral dit punt heel erg. ‘Mijn moeder is pasgeleden overleden en toen belde mijn beste vriendin me op. Ze vroeg of ze langs moest komen. Ik zei in eerste instantie nee, omdat ik weet dat ze 110 kilometer verderop woont. Later vond ik het toch wel fijn dat ze langskwam. Ondanks dat ze eigenlijk moest werken stapte direct in de auto. Als ik het voor haar moest doen, had ik daar ook absoluut niet over getwijfeld.’

Jullie kunnen overal de lol van inzien

Hoe raar, frustrerend of tragisch de situatie ook is, als jullie het even van een andere kant bekijken eindigen jullie standaard in een gigantische lachbui.

Jullie zeggen wat er op je hart ligt

Ook als het over elkaar gaat durven jullie alles te zeggen. Zit iets je even niet lekker, dan weet je zeker dat het jullie vriendschap de nek niet zal omdraaien als je dat tegen haar zegt.

Je vergeeft elkaar als dat nodig is

Iedereen doet wel eens iets verschrikkelijk stoms. Maar als je beste vriendin iets heeft uitgespookt wat echt niet door de beugel kan kunnen jullie daar als twee volwassenen over kletsen en is daarna alles weer goed. En zo hoort het!

Naast je beste vriendinnen heb je er vast nog veel meer. Herken je ze in deze 6 verschillende typen? >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9 x waarom je nu nog steeds zo close bent met je vriendinnen van vroeger
Sluiten