Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Kids 12 dec 2020
Leestijd: 4 minuten

9x bijzondere geboortebedankjes om te trakteren

Wanneer er feest is, trakteer je. Dus waarom geen leuke geboortebedankjes uitdelen aan je kraambezoek?

De beschuit met muisjes staan klaar, want jullie baby is geboren! Jullie zitten in je heerlijke babybubbel en zijn volop aan het genieten van dat mini mensje en de felicitaties die jullie ontvangen.

Geboortebedankjes

Sommige kersverse ouders vinden het leuk om hun kraambezoek te verrassen met een bedankje, een geboortebedankje. Dit kan iets lekkers zijn, maar ook een klein cadeautje. Vaak helemaal passend in de stijl van het geboortekaartje. We verzamelden de meest bijzondere ideeën voor geboortebedankjes voor je. Superleuk om in je verlof samen te stellen en te trakteren als de mini geboren is.

1. Een minituintje

Je hebt nodig: een klein bloempotje, blokjes geperste aarde, zaadjes naar wens, een kaartje of etiket. Leg het blokje aarde en de (verpakte!) zaadjes in het bloempotje en maak het etiket met de babynaam of een ‘thank you’ tekst eraan vast. Zet alle potjes naast elkaar neer om mee te pakken voor je visite, die vervolgens bloemetjes kan laten groeien wanneer jouw baby er is. Dit cadeautje past heel mooi bij baby’s die als naam een bloemsoort hebben. Zulke potjes zijn trouwens ook kant-en-klaar verkrijgbaar, mocht je dat handiger vinden.

2. Glaasjes met badzout

Je hebt nodig: kleine glaasjes met deksel (bijvoorbeeld van kurk), badzout in een kleur naar keuze, eventueel kleine, gedroogde bloemetjes, een kaartje, etiket of sticker. Vul elk glaasje met wat badzout en strooi daar wat gedroogde bloemetjes of bloemblaadjes over. Doe de deksels erop en plak een naamsticker op het glaasje, of hang met een mooi touwtje een naamkaartje of bedankje aan het glas.

3. Een geurkaarsje

Je hebt nodig: kleine (geur)kaarsjes, eventueel versiering zoals edelsteentjes, een naamsticker of etiket. Kleine geurkaarsjes kan je vinden bij verschillende bekende winkels en het etiket of de sticker kan je zelf ontwerpen. Bevestig het aan het kaarsje en klaar is je bijzondere geboortebedankje. Maak ‘m nog mooier door wat edelstenen passend bij de geboortemaand van je baby op de kaarsjes te strooien.

4. Mooi verpakte snoepjes

Je hebt nodig: mooie verpakking, zoals perkamentzakjes of linnen zakjes, snoep naar keuze (denk aan een lolly of snoephartjes) en een stift of stickers. Vul de zakjes met een beetje snoep en schrijf je bedankje of de naam van je baby op de verpakking. Een lief cadeautje om mee te geven aan je kraambezoek.

5. Chocoladereep met gepersonaliseerd etiket

Je hebt nodig: kleine chocoladereepjes, zoals Koetjesrepen, een etiket (Google op free printable), een printer, schaar en lijm. Vind een etiket dat bij jullie past en personaliseer het eventueel, print uit, knip de etiketten op maat en wikkel ze om de chocoladereep (verwijder de originele wikkel eerst). Leg ze op een schaal zodat je gasten er zelf een kunnen pakken.

6. Een zeepje met naam

Je hebt nodig: kleine blokjes zeep, een stempelset met letters voor koekjes. Stel met de stempelset de naam van je baby samen en druk deze voorzichtig in elk blokje zeep. Een luxe traktatie voor je visite!

7. Macarons in een doosje

Je hebt nodig: macarons in je lievelingssmaak of kleur, een doorzichtig doosje, naamsticker. Macarons zijn een cadeautje op zich om te zien en ze vallen bij de meeste mensen ook erg in de smaak. Verpak ze per twee in een doorzichtig doosje en voorzie dat van een naamsticker. Te leuk om op tafel te zetten bij het geboortekaartje.

8. Koekjes met naam

Je hebt nodig: koekjes, fondant, stempelset met letters voor koekjes. Je kan zelf koekjes bakken in een vorm naar keuze, leg daar een plakje fondant op dat je voorziet van de naam van je baby. Dit doe je met de stempels. Als je het liever makkelijk houdt: zulke koekjes kan je ook op maat bestellen. Ze zijn vaak wel te mooi om op te eten!

9. Droogbloemen in glas

Je hebt nodig: glazen buisjes met kurken deksel, droogbloemen naar keuze, lint en een label of een naamsticker. Vul elk glas met wat droogbloemen en bevestig het dopje erop. Plak de naamsticker op het glas of bevestig een naamlabel met lint aan het glaasje. Leuke reacties gegarandeerd!

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9x bijzondere geboortebedankjes om te trakteren
Sluiten