Eva Dusch
Eva Dusch Kids 24 jul 2015
Leestijd: 3 minuten

9x schrappen: de meest nutteloze babyproducten op je wish list

Het eerste goede nieuws: er is een baby op komst. Het tweede goede nieuws: je mag een lijst maken van dingen die je allemaal nodig hebt. Nódig ja, niet willen. Want als we werkelijk alles zouden kopen wat ons wordt aangeraden, zouden we een dief zijn van onze eigen portemonnee en zou oom Dagobert ons flink op de vingers tikken. Hierbij alvast negen overschatte producten die je meteen van je lijst kunt schrappen.

1. Baby wasmiddel

Vanaf het moment dat je kleine er is, vul je zeker drie keer zoveel wastrommels als voorheen. Dus waarom zou je dan ook nog de moeite nemen om de babykleertjes apart te wassen? Vrij overbodig, tenzij je baby niet tegen normaal wasmiddel kan natuurlijk.

2. Hemeltje boven de wieg

Het oog wil ook wat, snappen we heel goed. En jouw baby verdient het beste en mooiste wiegje dat er bestaat. Zeker gezien de hoeveelheid uren die erin gespendeerd worden. Maar hoe zit het met praktisch nut? Je stoot je kop ertegen, raakt erin verstrikt of hij dondert uit elkaar als je je baby voorzichtig uit bed wilt halen. En je baby ligt er heus niet wakker van als-ie weg is. Kun je ‘m toch niet missen? Maak dan bijvoorbeeld eentje die vast hangt aan het plafond in plaats van de wieg zelf.

Dit babybedje vliegt wereldwijd het internet over!>

3. Flessenwarmer

Een gevalletje van; commercieel slim bedacht. Wanneer de baby loopt te krijsen en jij de melk zo snel mogelijk moet opwarmen, klinkt dit heel aantrekkelijk. Maar zet de fles even in een pan met gloeiendheet water en je hebt hetzelfde resultaat. En lang leve de magnetron!

4. Baby keukenmachine

Een normaal ‘volwassen’ exemplaar doet precies hetzelfde als zo’n fancy-pants ding die zogenaamd beter zou zijn voor babyvoeding. En je baby gaat het eten er echt niet lekkerder door vinden, uiteindelijk gaat het eten allemaal naar dezelfde plek, niet?

5. Billendoekjes verwarmer

In de koude wintermaanden klinkt dit misschien leuk, maar eigenlijk is het klinkklare onzin. Voor je het weet ben je door alle stress en vermoeidheid zelfs vergeten dat je zo’n ding in huis hebt. En je kunt de doekjes ook prima opwarmen in je handen.

6. Een badjas

Stel je even voor: een baby zit royaal en luid kirrend te badderen en kruipt daarna zalig in z’n luxueuze badjas met capuchon. Klinkt schattig, en dat is het ook zeker voor de foto. Alleen als je baby nog maat 52 heeft is het niet zo handig. Een kruippakje heeft toch de voorkeur. Is je kind al wat ouder? Doen! Want: superschattig.

7. Een goed slabbetje

Vaak een van de items dat als eerste op je lijstje staat zodra er een baby op komst is. Niks mis mee, maar investeer in een goed exemplaar. Een mooi, dun slabbetje zal al dat eten wat er weer uit komt echt niet allemaal opvangen. Oh, en koop er liever wat meer dan één.

8. De loopstoel

Er schijnen al te veel verhalen rond te zingen van baby’s die met loopstoel en al van de trap zijn gedonderd. Natuurlijk ben je voorzichtig, maar je weet het maar nooit. Daarnaast schijnt het ook hun eigen motorische ontwikkeling te vertragen en slecht te zijn voor de heupen. En bovendien, het doet ook zeker geen voordeel aan je interieur? Klein puntje, maar toch.

9. Babypoeder

Google op babypoeder en alle mogelijke gevaren zijn nog lang niet allemaal weerlegd of van tafel geveegd. Wat wel blijkt: als een baby of kind per ongeluk het poeder inademt, kan dit leiden tot respiratoire obstructie of zelfs ernstige schade aan de longen. Dus, tja, we kunnen dat woord baby beter weglaten.

Wat vond jij onnodig? Laat het ons weten op Facebook!

Welke van deze opvoedtrends heb jij al in acht genomen?>

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
9x schrappen: de meest nutteloze babyproducten op je wish list
Sluiten