Aan alle moeders die niks doen als hun kind een driftbui heeft

De Australische blogger en schrijfster Constance Hall schreef een gevoelig bericht op Facebook, waarin ze opkomt voor de ouders die niks doen tijdens een woedeaanval van hun kind, maar ‘gewoon blijven zitten’.

Volgens Constance zouden we die ouders eens minder moeten veroordelen. Ze schrijft dat ze kortgeleden iemand hoorde praten over een moeder die niks deed, terwijl haar kind de hele boel bij elkaar schreeuwde. ‘Een vriendin vertelde me dat ze een moeder in een café zag, waarvan haar kind het op een krijsen zette. Ze zei dat ze het lef had om haar kind gewoon te laten schreeuwen.’ Constance, zelf moeder van vier, wil daarom zeggen dat ‘niks doen’ soms het enige is wat je kunt doen op zo’n moment.

LEES OOK: 16 x waar moeders zich niet schuldig om moeten voelen

‘Ik ben ook die vrouw geweest’

In een bericht op haar Facebook legt ze uit: ‘Ik ben die moeder geweest. Ik heb gesmeekt, omgekocht, mijn kinderen gesust tijdens een woedeaanval, mijn kind naar de auto gesleept. Ik herinnerde me mezelf dat het weer goed zou komen en heb mijn kinderen in zo’n moment heel vaak gezegd dat ik van ze hou, maar dat er wel consequenties zijn als de woedeaanval niet zou stoppen. Ik heb vaak genoeg zelf op het punt gestaan om in een f*cking woedeaanval uit te barsten, maar ik ben ook die vrouw geweest die niets deed, tijdens een meltdown van een kind.’

Minder snel oordelen

Het bericht is intussen al meer dan 55 duizend keer geliked, en in de reacties staan veel verhalen van moeders die zich in het verhaal herkennen. Met haar bericht hoopt Constance dat mensen minder oordelend zullen kijken naar de situatie waarin een moeder ‘gewoon blijft zitten en niks doet’ tijdens een woedeaanval van haar kind(eren).

Het blijft soms lastig wat je nu precies wél moet doen. 4 redenen waarom je de driftbui van je kind niet moet negeren, noch straffen >

Facebook

Reageer op artikel:
Aan alle moeders die niks doen als hun kind een driftbui heeft
Sluiten