Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Persoonlijk 11 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Aan alle singles: verwen jezelf maar goed, want het is Singles day!

Sinds een aantal jaar staat 11 november niet alleen in het teken van Sint Maarten, maar ook van Singles Day. Ja, het single-zijn heeft een eigen dag waar je bij ontzettend veel winkels korting krijgt. Fan-tas-tisch.

Singles Day komt van origine uit China, waar het mateloos populair is. Het is eigenlijk de tegenhanger van het welbekende Valentijnsdag. Op deze anti-Valentijnsdag werd het traditie van vrijgezellen om de kroeg in te duiken, karaoke te zingen en hun onafhankelijkheid te vieren. Sinds een paar jaar verwennen Chinezen zichzelf traditioneel ook met allerlei cadeau’s.

Jezelf verwennen met een klein cadeautje

20 miljard

En over slim gesproken: die laatste traditie is in het leven geroepen voor Jack Ma. Nooit van gehoord? Nou, hij is dus de oprichter van de webshop Alibaba. Juist ja, een webshop. Die naar schatting vandaag zo’n 20 miljard dollar zal binnenharken – in één dag. Even ter vergelijking: dat is bijna net zoveel als alle Nederlandse webshops samen in een heel jaar.

LEES OOK: 13 dingen die single dertigers absoluut niet meer willen horen

Korting! Korting!

Maar gelukkig wordt Singles Day niet alleen in China gevierd: ook wij Nederlanders pikken er graag een graantje van mee. Bij tientallen Nederlandse winkels en webshops draaien de pakketdiensten ook overuren, want ook wij kunnen profiteren van kortingen. Onder andere de Hunkemöller, ICI Paris XL en H&M doen mee met deze actie. De korting kan oplopen tot wel 25 procent. Mooi meegenomen, nu die dure decembermaand om het hoekje komt kijken.

Kijk, en dan is dit nieuws ook nog maar eens mooi meegenomen. Hoe langer je single bent, hoe beter je in een nieuwe relatie zult zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

AD

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Aan alle singles: verwen jezelf maar goed, want het is Singles day!
Sluiten