Phileine schrijft
Phileine schrijft Columns 3 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Aan de dappere Caitlyn Jenner

Bruce Jenner kwam deze week voor het eerst als vrouw naar buiten en Phileine heeft enorm veel respect voor hem. Vanaf nu noemen we haar Caitlyn.

Dag Caitlyn,

Wat ben je jaloersmakend mooi. Je haren lang en golvend. Je benen eindeloos. En je borsten fier en strak verpakt aanwezig. Een vrouw zoals vele zichzelf graag zouden zien. Zoals ik mezelf graag bij vlagen zou zien. En duidelijk een vrouw zoals jij jezelf altijd hebt gekend. Van binnen.

Het spiegelbeeld van een ander

Ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om gevangen te zijn in een mannenlichaam terwijl dat niet is wat je wilt. Om constant geconfronteerd te worden met het spiegelbeeld van een ander. Een vreemde die je aan kijkt. Een vijand haast.

Jij hebt jezelf nu gevonden. Hoewel. Je had jezelf natuurlijk al lang gevonden alleen was de buitenwereld nog niet op de hoogte van het feit dat er verstoppertje gespeeld werd. Lastig spelen lijkt me.

Vergelijkend warenonderzoek

En hoe gaat dat nu verder? Wat is er met Bruce gebeurd? Is die arme man nu van het speelveld verbannen? Heeft hij jouw levenspodium verlaten, voorgoed? Of gaan jij en hij zo af en toe nog eens in gesprek? Glas wijn erbij en vergelijkend warenonderzoek uitvoeren?

Ik kan me voorstellen dat je hem zult missen maar meer nog kan ik me voorstellen dat je eindelijk gillend van geluk door de straten kunt rennen. Op sexy stiletto’s met je handen in de lucht, nagels gelakt in knallend rood.

Ik heb respect voor de manier waarop je de wereld kennis laat maken met jouw mooiste bezit; jouw enige echte zelf. En ik hoop dat je een voorbeeld bent voor al die mensen die zichzelf om welke reden dan ook onzichtbaar maken. Niet alleen omdat ze in een verkeerd lichaam zijn geboren maar ook omdat ze anders denken, anders willen dan van ze verwacht wordt.

Durven

Omdat ze door welke realistische of denkbeeldige vijand worden beperkt. Omdat ze niet durven houden van een mens van hetzelfde geslacht, omdat ze niet durven eten want ze zijn ‘al zo dik’, omdat ze niet durven spelen omdat ze daar te oud voor zijn. Laat de energie die jij uitstraalt een enorme inspiratie zijn voor al die mensen.

Ik geloof namelijk dat mensen die gelukkig zijn met zichzelf een enorme goede invloed hebben op de mensen om zich heen. En wie weet leidt dat nog eens tot wereldvrede, met dat in het vooruitzicht lijkt het me duidelijk wie de nieuwe Miss World 2015 wordt.

Respectvolle groet,

Phileine

Lees ook de heftige brief aan de man die Phileine ooit date, hij heeft nu ALS…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Aan de dappere Caitlyn Jenner
Sluiten