Aangrijpende video eert moeders van chronisch zieke kinderen

Soms is het, als moeder van een of meer gezonde kinderen, goed om je te beseffen dat het een zegen is, zo’n blakend kind en geen vanzelfsprekendheid. De video die een Canadees kinderfonds daarover maakte, komt keihard binnen.

Ik hoor mezelf wel eens zuchten als mijn dochter weer met een snotneus van de crèche komt of voor de zoveelste keer oorontsteking heeft. Maar ik voel me ook gezegd dat ze verder gezond door haar kleine leven gaat. Een ernstig ziek kind, dat is een gevoel waar je als moeder niet bij wilt komen. Daar is het eigenlijk te heftig voor.

Tranen

En dan zie je ineens het filmpje dat SickKids Foundation, een Canadees kinderfonds, speciaal voor aanstaande Moederdag maakte, dat slechts een glimp laat zien van wat zo’n diagnose teweeg brengt. Ik kon het niet uitkijken, zonder dat ik tranen in mijn ogen kreeg. Het ging recht door mijn ziel. Moeders van gezonde kinderen, we hebben eigenlijk geen idee wat al deze vrouwen (en mannen) elke dag doormaken. En hoe belangrijk het is om al die dappere, sterke, verdrietige, lieve, fantastische, bikkels van vaders en moeders een hart onder de riem te steken. Iets dat dit kinderfonds dus terecht doet.

Kracht

Je voelt de angst, paniek en wanhoop. Maar ook: hun kracht. Want wat zijn deze vrouwen ontzettend sterk. Ze vegen hun tranen weg, herpakken zichzelf en gaan weer naar werk. Maar ook naar het ziekenhuis en naar de apotheek. Zo vaak als het moet. Hoe doen ze dat? Hoe herpakken ze zich? Elke dag weer zijn ze daar voor hun kind. Daaruit komt een mooie boodschap van de stichting: ‘Het is verschrikkelijk dat op deze manier niet elk kind gewoon kind kan zijn. Maar elk kind dat door ziekenhuisopname school, vriendjes en buitenspelen moet missen, heeft een onwijs sterke en lieve moeder voor hem klaarstaan.’

Nog meer Famme? Volg ons ook op Instagram.

PopSugar

Reageer op artikel:
Aangrijpende video eert moeders van chronisch zieke kinderen
Sluiten