Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 19 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Into de serie ‘When they see us’? Deze series zijn net zo aangrijpend!

Het kan je haast niet zijn ontgaan, de miniserie When They See Us op Netflix is heel populair. Niet zo gek, want het waargebeurde verhaal over de Central Park Five is mega aangrijpend. Heb je het nog niet gezien? Dan is het zeker de moeite waard.

Wel gezien en op zoek naar soortgelijke series? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! De volgende series en films zijn net zo aangrijpend. Misschien niet de meest vrolijke serieus, maar wel goed om te kijken:

1. Making a Murderer

In Making a Murderer wordt het verhaal verteld van Steven Avery, een man die achttien jaar lang onschuldig vast heeft gezeten. Twee jaar na zijn vrijspraak wordt hij opnieuw aangehouden voor de moord op Teresa Halbach, waarbij dezelfde ambtenaren als bij de eerste rechtszaak in het spel zijn.

2. People vs. O.J. Simpson

De Central Park Five is een van de bekendste rechtszaken in de Amerikaanse geschiedenis, maar de rechtszaak van O.J. Simpson hoort ook in het rijtje thuis. Simpson werd elf maanden lang beschuldigd van de moord op zijn vrouw, Nicole Brown. De serie gaat over de zaak zelf en alle media-aandacht die de zaak krijgt, wat een enorme invloed heeft.

3. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Op Netflix was al een docuserie over Ted Bundy te vinden: Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes. Niet kort daarna is er een speelfilm geproduceerd. In Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile wordt het verhaal verteld over Ted Bundy vanuit het oogpunt van zijn vriendin Liz. Ted Bundy vermoorde in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw in ieder geval twintig vrouwen – althans, dit zijn de moorden die hij heeft bekend. De schatting is echter dat hij meer dan honderd vrouwen om het leven zou hebben gebracht. Hij wist twee keer uit de gevangenis te ontsnappen, maar is uiteindelijk ter dood veroordeeld.

4. Seven Seconds

De dood van een Afro-Amerikaanse jongen wordt in de doofpot gestopt door de Amerikaanse politie. De gemoederen lopen hoog op tussen de politie in New Jersey en de Afro-Amerikaanse gemeenschap als blijkt dat een politieman iets te maken heeft met de verwondingen van de vermoorde jongen.

5. Time: The Kalief Browder Story

De serie Time: The Kalief Browder Story gaat over het tragische verhaal van Kalief Browder, die zonder veroordeling een aantal verschrikkelijke jaren in de gevangenis doorbracht. Het Amerikaanse rechtssysteem faalde, once again..

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Into de serie ‘When they see us’? Deze series zijn net zo aangrijpend!
Sluiten