Redactie
Redactie Mind 10 apr 2015

Aangrijpende video: ‘Lieve Puck, je blijft altijd bij ons’

UPDATE 13 APRIL 2015:
Merel en Mark hebben besloten om de video offline te halen. Lees hier hun reactie >

Afgelopen vrijdag plaatste we dit:

Gisteren ontvingen we een video op de redactie. De titel luidde: ‘Lieve Puck, je blijft altijd bij ons’. We wisten gelijk dat het om een ontroerende video zou zijn, maar dat het zó aangrijpend en sterk tegelijkertijd was, dat konden we nooit raden.

Merel en haar man zijn trotse ouders van drie zoons en ze werd zwanger van een dochter. Een prachtig geschenk, totdat ze erachter kwamen dat de kleine ukke Puck niet meer leefde. Merel beviel na 37 weken van een doodgeboren kindje. Lees hier het aangrijpende verhaal en bekijk de ontroerende video waarin de klein Puck te zien is.

‘De dag dat wij hoorden dat Puck niet meer leefde en ik van haar moest bevallen, besloten mijn tweelingzusje, mijn man en ik om een film te maken. Wij zouden haar maar een paar dagen bij ons kunnen houden en wilden alles uit die dagen halen en vooral de herinnering levend houden voor ons, maar zeker ook voor de kinderen. De film is voor ons heel erg belangrijk en vormt een troost voor ons grote gemis en verdriet.

We hebben besloten om een deel van de film (de film duurt in in totaal tien minuten, maar een deel daarvan is te persoonlijk, red.) op Facebook te zetten om aan mensen te vertellen over ons verdriet. Wij zijn intens geraakt door de hartverwarmende reacties op de film; soms van mensen die wij helemaal niet kennen, maar dit bijvoorbeeld zelf óf van heel dichtbij hebben meegemaakt. Deze reacties en de wetenschap dat nu al heel veel mensen even stil hebben gestaan bij ons verdriet, geeft ons een troost in deze verdrietige tijden.

Puck is overleden door een probleem met de navelstreng en de placenta, waardoor zij op het laastst geen voeding en zuurstof meer heeft gekregen. Puck was geheel voldragen en volledig gezond en woog na 37 weken 3.400 gram. Ze leek op alledrie de jongens. Eigenlijk was ze een mix van ons allemaal.

Wij hebben het gevoel dat ons gezin wel iets van ons ‘naïeve vrolijke leventje’ is kwijtgeraakt, maar daarvoor in de plaats is ons gevoel van ‘samen’ nog sterker geworden dan voorheen. Onze jongens waren heel betrokken bij de zwangerschap en keken ontzettend uit naar hun zusje. Zij hebben zelf de naam Puck verzonnen. Ze noemden haar ukke Puck in mijn buik.

Wij zijn intens verdrietig dat ons Puckje niet meer bij ons is. Wij gaan samen naar haar grafje en wij proberen de kinderen op een luchtige manier bij Puck te laten zijn. Wij denken dat deze open benadering naar de kinderen toe, goed is voor de verwerking van ons verlies.’

Wij wensen Merel en haar gezin heel veel sterkte, kracht en liefde toe bij het verwerken van dit verschrikkelijke verlies.

Lees ook het ontroerende verhaal van Astrid van der Hoeven.

Reageer op artikel:
Aangrijpende video: ‘Lieve Puck, je blijft altijd bij ons’
Sluiten