75 procent van de mensen vindt je aantrekkelijk als je dít kunt

Ze zeggen vaak dat schoonheid in the eye of the beholder zit, maar uit onderzoek is gebleken dat de meeste aantrekkingskracht niet wordt veroorzaakt door uiterlijke kenmerken. En dat is op z’n minst verrassend te noemen.

Aantrekkelijk

Mooie ogen om in te verdrinken, een lieve lach en een tikkie guitigheid en als het even kan ook nog een killerbody; allemaal hartstikke leuk (en een beetje cliché), maar de meeste aantrekkingskracht ontstaat niet door deze uiterlijke kenmerken. Natuurlijk moet er wel een knappe kop op zitten en een lief lachje vanaf kunnen, maar uit onderzoek onder ruim zesduizend singles uit elf landen, is gebleken dat het om een aangeleerde eigenschap gaat, die men het aantrekkelijkst vindt aan het andere geslacht.

Zeker driekwart van de mensen die meededen aan het onderzoek (zowel mannen als vrouwen) vonden het aantrekkelijk als de ander een vreemde taal spreekt. Als dat nog niet overtuigend genoeg is, zei 95 procent zelfs dat ze eerder met iemand op date zouden gaan als hij of zij een andere taal spreekt dan met iemand die een six-pack onder z’n shirt heeft zitten.

LEES OOK: Bewezen: 11 dingen die je aantrekkelijker maken

Volgens onderzoeker Julie Hansen is de reden hiervoor heel simpel: ‘Communicatie is zo ongeveer de basis van het bestaan van de mensheid. We leven tegenwoordig steeds meer in een global society en dat zorgt ervoor dat we bereid zijn om (letterlijk) onze grenzen te verleggen.

Sexy talen

De redenen waarom mensen taal boven looks kiezen, zijn verdeeld. Iets minder dan de helft van de ondervraagden vind het interessant dat een vreemde taal een andere cultuur suggereert en 23 procent zei het mysterieus te vinden als iemand van het andere geslacht een buitenlands vocabulaire heeft. Om de meeste aantrekkingskracht te genereren, kun je het beste een lesje Frans, Italiaans of Spaans boeken. Deze talen kwamen namelijk uit de bus als meest aantrekkelijk.

Reageer op artikel:
75 procent van de mensen vindt je aantrekkelijk als je dít kunt
Sluiten