Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Lifestyle 2 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Mannen opgelet: je bent aantrekkelijker als je voor kinderen zorgt

Hoewel het allang niet meer normaal is dat moeders stoppen met werken als ze een kind krijgen, en er steeds meer vaders part-time gaan werken om voor de kids te zorgen, kunnen we niet ontkennen dat opvoeden vaak toch nog steeds als vrouwentaak wordt gezien. Vrouwen besteden maar liefst 9 uur per week meer dan mannen aan ‘zorgtaken’: koken, opruimen, schoonmaken en de was doen, maar ook tijd besteden aan kinderen. En dat terwijl mannen juist aantrekkelijker worden gevonden als ze voor kinderen zorgen.

Of nou ja… dat is in ieder geval zo bij berggorilla’s. Uit onderzoek blijkt dat die meer ‘voorplantingssucces’ hebben als ze meer tijd besteden aan het zorgen voor kinderen. Dat geldt voor hun eigen kids, maar ook voor dreumesen uit de groep van wie ze niet de vader zijn.

Meer kans op voortplanting als je voor kinderen zorgt

Dat zorgen voor kinderen die niet eigen zijn is zeldzaam onder mensapen, maar de gorilla’s deden het dus wel. Dat heeft waarschijnlijk een reden: apenvrouwtjes baseren hun partnerkeuze (of dat nu is voor enkel voortplanting of voor het leven) op de interacties tussen mannetjes en kinderen. Voor dreumesen zorgen en met ze spelen zou de mannen meer kans geven op een eigen vrouwtje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 
Een bericht gedeeld door Simon, also known as FOD (@father_of_daughters) op 10 Okt 2018 om 12:46 (PDT)

Eén van de onderzoekers zegt: “We hebben altijd geloofd dat mannen voor kinderen zorgen omdat dat onderdeel is van een sociale structuur, monogamie, omdat ze er dan zeker voor zijn dat ze voor hun eigen kinderen zorgen. Maar onze resultaten suggereren dat er dus ook een andere reden is waardoor dit getriggerd kan worden, als het niet per se de eigen kinderen zijn.”

LEES OOK: Dit vindt je partner volgens zijn sterrenbeeld het aantrekkelijkst aan jou

Kortom, ben je een single man en heb je een leuk neefje, nichtje of kids van vrienden? Neem die vooral eens mee naar de speeltuin. En dat geldt natuurlijk net zo goed voor mannen die al bezet zijn! Haal die monkey man in je naar boven, al is het maar om de kinderen een leuke tijd te bezorgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme