Sterre Touw
Sterre Touw Kids 21 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Hartverwarmend: moeder maakt voor haar dochtertje een pop met aardbeienvlek

De Amerikaanse moeder Katie Crenshaw had voor deze kerst het idee om haar dochtertje Charlie een speciaal kerstcadeau te geven om haar te steunen. En dat is haar gelukt. Ze heeft een pop laten maken die precies op haar dochtertje lijkt. Inclusief aardbeienvlek.

Haar dochtertje werd geboren met een zogeheten aarbeienvlek op haar wang, ook wel Hemangioom genoemd. Katie vindt het heel belangrijk dat haar dochtertje zich er niet onzeker door voelt. Ze liet een soortgelijke pop maken, zodat haar dochtertje het gevoel krijgt dat zo’n plek doodnormaal is en ze zich er niet voor hoeft te schamen.

Wat is een aardbeienvlek?

Hemangioom, of aardbeienvlek komt vaak voor bij baby’s. Het is een goedaardige tumor van de kleine bloedvaatjes. Ongeveer 10% van de baby’s heeft het. Na verloop van tijd wordt de moedervlek vaak minder groot. Wil je er meer over weten dan kun je bij Havas terecht.

LEES OOK: Moeder slaat terug met briljante actie omdat haar zoontje wordt uitgelachen om vlekken

Look-a-like

Katie liet de pop maken door Little Plain Jane, een winkel waar handgemaakte poppen worden gemaakt en verkocht. Ze baseerde zich op een foto van het kleine meisje in haar lievelingskleren. En zeg nou zelf: het zijn twee druppels water.

LEES OOK: Deze moeder hielp haar zoontje ook enorm met zijn moedervlekken en sloeg met deze actie keihard terug.

Het allermooiste kerstcadeau

Haar moeder had nooit verwacht dat de pop zo mooi zou zijn. ‘Ik had niet gedacht dat die zo gedetailleerd zou zijn. Het is ongelofelijk hoe erg ze op Charlie lijkt’, schrijft de Amerikaanse op de Facebookpagina Love What Matters. ‘Ik was van plan om het cadeau pas op Kerstmis zelf te geven, maar ik kon gewoon niet wachten.’ En Charlie vindt het het allermooiste kerstcadeau aller tijden.

"As Charlie's mom, I have always been outspoken about her facial defect (infantile hemangioma), and advocated for…

Geplaatst door Love What Matters op maandag 18 december 2017

LEES OOK: Moeder maakt een prachtig poppenhuis vol design voor haar dochter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Hartverwarmend: moeder maakt voor haar dochtertje een pop met aardbeienvlek
Sluiten