Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 18 mei 2018
Leestijd: 3 minuten

Tijd om wat aardiger voor jezelf te zijn! Zo doe je dat

Wij zijn onze eigen critici als het gaat om onszelf. Het geven van levensadviezen en complimenten aan anderen is een eitje, maar las het gaat mo onszelf is het een ander verhaal. Balans is key.


Wees niet alleen je eigen vijand, maar ook je eigen beste vriend door aardiger voor jezelf te zijn. Hier zijn 8 manieren om aardiger voor jezelf te zijn!

1. Maak een wandeling

Adem de frisse lucht in en adem de gekke gevoelens uit. Maak een wandeling zonder telefoon zodat je helemaal alleen bent, alleen jij en de omgeving. Als je je een keer slecht voelt: ga naar buiten. Neem het zonlicht in je op, ruik de natuur en word weer rustig voordat je doorgaat met de dagelijkse gebeurtenissen.

2. Maak jezelf een heerlijk ontbijtje

Tuurlijk, time is limited en hoe lekker is het om nog even de wekker in te snoozen in plaats van eerder opstaan om ontbijt te maken, maar door ontbijt begin je je dag goed. Je voedt je lichaam én daarmee ook je geest. De keuze is aan jou.

3. Haal diep adem iedere keer dat je je iets aan trekt van kleine zaken

We kunnen zo snel geïrriteerd of gefrustreerd raken over dingen die we niet kunnen controleren. Is de bus te laat? Haal diep adem, je bent nu toch al laat. Het regent, maar je hebt geen paraplu? Haal diep adem, maar je wordt toch nat. Door eerst diep adem te halen, zal je beseffen dat het de moeite waard is om gefrustreerd te raken.LEES OOK: Je kind opvoeden vanuit gelijkwaardigheid: opvoedcoach Eline deelt waardevolle tips

4. Date jezelf

Maak je op en kleed je mooi aan. Ga ergens naartoe waar je altijd al heen wilt gaan, maar nooit de kans hebt gehad omdat niemand met je mee wilde. Ga alsnog, maar dan gewoon zelf. Voel je niet raar, het is juist heel normaal. Je hoeft geen indruk te maken op anderen, je moet leren om je eigen gezelschap te zijn. 5. Accepteer complimenten

Wuif de complimenten niet van je weg, maar zeg gewoon bedankt. Ontvang het en geef jezelf ook complimenten! Je zult zien hoeveel impact het kan hebben als je aardige woorden tegen jezelf zegt.

6. Laat het gebeuren

Dit komt vanzelf. Als je anderen vriendelijk behandeld, laat het zien hoe goed jij bent. Als anderen jou slecht behandelen, zegt dat iets over hen, het is hun keuze – niet de jouwe. Je hoeft niet onaardig te worden alleen maar omdat anderen zo handelen. Het enige dat je kunt controleren, is hoe jij besluit te reageren op anderen.LEES OOK: Deze 5 kleine levensvaardigheden zou ieder kind moeten leren7. Ga naar huis als je geen zin hebt om te socializen


Als je het gevoel hebt dat je jezelf moet opladen thuis, grijp je jas en ga naar huis. Energie behouden voor de belangrijke dingen is belangrijker dan het te verspinnen aan een avond die niet zoveel indruk op je maakt. Maak je geen zorgen over het missen van iets, je wou er in eerste instantie niet eens heen. Je hoeft er niet te zijn om te zorgen dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft, je moet ergens zijn om te zorgen dat JIJ het naar je zin hebt.

8. Stilte is belangrijk

Productiviteit hoeft niet altijd in actieve vorm te zijn. Door in stilte met jezelf te zitten zonder ergens aan te denken (en ja, dat is heel moeilijk), krijg je een beetje rust. Het is heel belangrijk om af en toe een pauze in je hoofd te nemen om jezelf volledig met liefde te kunnen behandelen. Zonder pauzes kun je sowieso niets gedaan krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Tijd om wat aardiger voor jezelf te zijn! Zo doe je dat
Sluiten