Accepteer jij je lichaam? Deze dame geeft je zelfvertrouwen

Redactie 28 okt 2014 Beauty

‘Ik zou graag een paar kilo afvallen of een plattere buik willen!’. Welke vrouw zegt het niet tegen zichzelf? Want we zijn er allemaal schuldig aan: we bekritiseren onze lichamen én die van anderen. De 21-jarige Loey Lane verzet zich tegen één schoonheidsideaal: ‘dit lichaam wordt niet begrepen.’

Screenshot 2014-10-27 at 11.26.14 - Edited

Loey is een beautyvlogger met maatje 44. Een wat? Een beautyvlogger: iemand die video’s online zet waarin ze praat over mode en schoonheid. Op haar eigen Youtube kanaal postte ze twee maanden terug een indrukwekkende video. Het is zomer en Loey showt ons meerdere bikini’s. De curvy lady heeft daarbij een belangrijke boodschap:

‘Voordat je me vertelt wat er mis is met mijn lichaam, vertel ik je wat er goed aan is!’

Mensen veronderstellen dat ze dagelijks bij McDonalds eet en lui is. Maar niets is minder waar. Deze vrouw worstelde jaren met een eetprobleem en eet nu gezond. ‘Dit lichaam is sterk, heeft rondingen, spieren én cellulitis.’ In Amerika heeft Loey een gemiddelde vrouwenmaat, maar toch kan ze rekenen op veel onbegrip. Bekijk de krachtige video:

Screenshot 2014-10-27 at 11.27.38 - Edited

Loey is dankbaar voor het lichaam dat ze heeft gekregen. Maar zijn wij dat ook? Geef jij je lichaam wel eens een compliment? Laat het ons weten via Facebook.

Gaat het gewicht van dit plus-size model te ver?

Reageer op artikel:
Accepteer jij je lichaam? Deze dame geeft je zelfvertrouwen
Sluiten