Hoe tof: als je een glijbaan met een achtbaan combineert krijg je dit

Toen we dit apparaat voor het eerst zagen, hadden we geen idee hoe we het voor ons moesten zien. Het is een glijbaan met flinkje trekjes van een achtbaan. Eén ding weet je zeker: aan het einde van de rit heb je geen idee wat boven en onder, links en rechts is.

Water glijbaan

De attractie is gemaakt voor de echte durfals onder ons. Dat blijkt maar weer uit de special effects van het ding. Je stapt met maximaal vier mensen tegelijk in één band, waarmee je naar beneden glijdt. Of nou ja, naar beneden? Onderweg word je namelijk van links naar rechts geslingerd en zou het zo maar kunnen dat je ineens achteruit glijdt.

Naast dat je naar beneden roetsjt, draait de volledige waterglijbaan slash achtbaan namelijk rondjes. Eén opluchting: je gaat niet over de kop. Het ding is zo’n 140 meter lang, en een ritje duurt pak ‘m beet anderhalve minuut.

Concept

Je kunt er nog niet in, want de attractie is nog niet open voor publiek omdat het op dit moment nog een conceptmodel is. Een stel waaghalzen mocht de Slidewheel testen, en wij hebben de beelden voor je. Je bent gewaarschuwd: je wordt al misselijk als je er naar kijkt. Wat denk je. Ga jij hier met je gezin in?

Hoe cool: deze vader bouwde een eigen achtbaan voor zijn kids

Reageer op artikel:
Hoe tof: als je een glijbaan met een achtbaan combineert krijg je dit
Sluiten