Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 8 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze moeders probeerden in 1 dag álle achtbanen van Disney World uit

Kristina Hawkins en Keli Watson zijn twee moeders met een missie. Deze week deden ze een dappere poging om een rit te maken in álle achtbanen van Disney World. En dat is dus echt nog niet zo eenvoudig…

Timemanagement

De echte challenge was namelijk niet voorkomen dat je zo misselijk wordt als een aap, maar alle achtbanen in één dag zien te halen. Om een ritje te maken in de 47 attracties op hun lijstje, was een staaltje timemanagement nodig waar je ‘u’ tegen zegt. In het uitje zit maanden voorbereiding, eindeloze FaceTime-gesprekken, tijdsberekeningen om te achterhalen hoe lang je van attractie naar attractie onderweg bent en strategisch gebruik van de fastpass. En dan hebben we het nog niet eens over de fysieke training gehad.

Marathon

‘Fysiek is het uitputtend. Je staat de hele dag op je benen in de hitte van Florida, terwijl je letterlijk 17 tot 18 uur lang het equivalent van een marathon wandelt. Meestal alleen met snacks en energierepen om je de dag door te slepen. Het is geen vakantie’, zegt Shane Lindsay – de bedenker van deze hilarische challenge.

Over the top

‘Keli en ik zijn hieraan begonnen omdat we vinden dat iedere Disney-trip over the top en onvergetelijk moet zijn’. verklaart Kristina. De moeders hielden de hele dag hun doldwaze avontuur bij op Twitter en Instagram. Ze zijn overigens niet de enigen die het probeerden. Er gingen al meerdere duo’s hen voor, maar tot nu toe is het maar 14 van de 125 deelnemers gelukt. Dat heeft alles te maken met lange wachtrijen, verkeersopstoppingen, attractie-onderhoud en dat soort vertragingen.

Vijf minuten te laat

Maar dan de grote vraag… is het ze gelukt? Geloof het of niet: ze hebben de 47ste en laatste attractie op een haar na gemist. Ze waren vijf minuten te laat voor de Zeven dwergen mijnentrein omdat ze vastzaten in twee andere attracties. Balen ze ervan? ‘Het is cliché, maar de spanning van de uitdaging is de reis, niet de bestemming.’ Zo is het maar net; wij vinden ze nog steeds heldinnen.

 

 

Onderzoek bewijst: kinderen die naar Disney films kijken, zijn aardiger en gelukkiger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze moeders probeerden in 1 dag álle achtbanen van Disney World uit
Sluiten