Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Work & Life 27 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Moeder zet bijzondere actie op voor haar zieke man en de reacties zijn fantastisch

De 37-jarige Murat uit Den Haag is ernstig ziek. Hij heeft lymfeklierkanker en vecht voor zijn leven. Murat is heel reislustig, maar omdat hij nu aan een ziekenhuisbed gekluisterd ligt, wil zijn vrouw Seline hem op een heel speciale manier een hart onder de riem steken.

Leven op zijn kop

Seline en Sureyha, de 3-jarige dochter van het stel, moeten hun man en vader al drie maanden missen. Van de ene op de andere dag veranderde het leven van het gezin in een hel toen zij hoorden dat Murat een lymfoom op zijn borst heeft, tegen zijn hart aan.

Trouwen

Seline weet dat er een kans is dat haar man het niet zal redden. ‘Je hebt geen grip op de ziekte, dat is vreselijk eng. Ook omdat artsen ons geen zekerheid kunnen geven. We willen nog zo veel dingen doen, zoals trouwen‘, zegt Seline tegen RTL Nieuws. Murat krijgt chemokuren, op 8 augustus volgt een scan die moet uitwijzen of het heeft gewerkt. Als dat zo is, krijgt hij een beenmergtransplantatie.

LEES OOK: Kankerpatiënte schrijft 45 levenslessen die iedereen zou moeten opvolgen

Romantisch

Om Murat tijdens zijn ziekbed op te vrolijken, zette Seline een toffe actie voor haar reislustige man op. Ze riep op aan mensen over de hele wereld om een foto te maken op mooie locaties. Daar moeten de mensen dan een foto maken van een handgeschreven briefje aan Murat, zodat hij zich beter zal voelen. Als Murat geneest, is het de bedoeling dat Seline haar man in de toekomst meeneemt naar al deze plekken. Hoe romantisch is dat?!

Reacties uit heel de wereld

Seline plaatste de oproep op Facebook en roept mensen op om de tekst: ‘Dear Murat, Selines love for you is so big! It had reached… en dan de plek waarop de foto genomen is, in een reactie eronder te delen. Intussen heeft ze al reacties uit Moskou, Thailand, Luxemburg, Noorwegen, maar ook uit Hilversum. Om alle reacties te verzamelen maakte ze een speciale Facebookpagina aan.

Meedoen?

Wil je meedoen? Schrijf dan een briefje met de opgegeven tekst en maak er een foto van. Die kun je in een privé berichtje op Facebook naar Seline sturen.

De reactie van dit jongetje op de ziekte van zijn zusje is ontroerend mooi

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook Seline

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder zet bijzondere actie op voor haar zieke man en de reacties zijn fantastisch
Sluiten