Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 4 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Moedig kliederen aan: dit zijn de leukste activiteiten om te doen

Lekker kliederen helpt het zelfvertrouwen te vergroten en probleemoplossend vermogen te ontwikkelen. Hoewel het je in eerste instantie kan afschrikken om met (kinetisch) zand te gaan spelen ín huis, is het wel goed om het aan te moedigen bij je kleine.

Gelukkig zijn kinderen van nature al goed in het maken van rommel, dus dat scheelt. Maar pauzeer even wanneer je kleine er een rotzooi van heeft gemaakt en je op het punt staat om boos te worden, probeer juist de magie in de puinhoop te zien. Let eens op de blijdschap in het gezichtje van je kind. Hij zal zijn verbeelding de vrije loop laten en zijn creativiteit neemt de overhand.

via GIPHY

Kliederen is goed voor je kind

In of met rommel spelen is goed voor de ontwikkeling van een kind. Het helpt hen om zichzelf op een nieuwe manier uit te drukken, het stelt hen in staat om hun verbeelding te gebruiken, creatief te zijn, hun zintuigen te verkennen, probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen en ze werken tegelijkertijd aan een fijne motoriek en hand-oog coördinatie. Daarnaast kan het ook helpen bij het kalmeren van angst, het helpt ze hun emoties te reguleren, terwijl ze tegelijkertijd zelfvertrouwen opbouwen. Laat je inspireren: dit zijn de leukste activiteiten om te doen:

1. Spelen met wolkenzand

Je kunt heel makkelijk zelf wolkenzand maken, in het boekje ‘Kneed en Klieder’ staat een makkelijk recept met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Je hebt alleen maar patentbloem of maïzena en kokosolie nodig. Meng twee cups bloem met 1/3 cup vloeibare kokosolie, vervolgens moet je het goed kneden. Oogt het nog een beetje droog? Voeg dan nog wat olie toe, als het te nat is kun je weer wat bloem toevoegen. Met maanzand kunnen kids ontzettend veel.

2. Gekleurde scheerschuim

Laat je kleine kunstenaar lekker ‘verven’ in bad met gekleurd badschuim. Pluspunt: het is makkelijk weg te spoelen en laat geen vlekken achter. Je kunt het makkelijk zelf maken door een paar druppels voedingskleurstof toe te voegen aan een klodder scheerschuim. Succes gegarandeerd!

3. Slijm

Slijm maken (en ermee spelen) blijft een hit bij de kids! Kijk hier voor drie recepten waarbij je geen lijm nodig hebt. Alleen het maken is al een feest. Je kids zullen zich uren vermaken met het slijm!

4. Zelfgemaakte 3D-verf

Je maakt makkelijk zelf 3D verf: doe 3/4 cup kinderlijm in een bakje, vul dat aan met 1/4 cup scheerschuim. Dit roer je goed door en vervolgens doe je er een paar druppels voedingskleurstof bij (of kinderverf) en 1/4 cup bloem. Even roeren en klaar is de verf!

5. Uren plezier met een bak vol rijst of zout

Doe wat rijst of zout in een grote bak (of op een dienblad) en je kleine kan zich wel even vermaken. Laat hem lekker door het rijst of zout woelen. Je kunt ook nog een lepel, kopje of takje (om mee te ‘tekenen’) geven om mee te spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moedig kliederen aan: dit zijn de leukste activiteiten om te doen
Sluiten