Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Eropuit 25 apr 2019

Regen, kou en wind? Vier Koningsdag met deze leuke indoor activiteiten!

We konden erop wachten dat het weer in ons oh zo veranderlijke kikkerlandje om zou slaan. Na zo’n voortreffelijk Paasweekend kon het eigenlijk ook niet anders, want twee feestdagen zomers weer? Da’s natuurlijk wel heel onwaarschijnlijk. Haal die parapluutjes en poncho’s maar tevoorschijn. Aanstaande Koningsdag wordt het nat, koud en winderig. Yikes! 

Da’s extra balen als jij eindelijk hét gouden idee voor een kraampje op de vrijmarkt had bedacht. Of tickets voor dat ene toffe festival had gescoord. Als échte Nederlander kun je het weer uiteraard trotseren, maar ben je een echte koukleum? Dan valt jouw plannetje wel heel letterlijk in ‘t water. Niet getreurd, want je kunt de verjaardag van onze Willem ook op deze feestelijke manieren vieren. Maar dan binnen!

Kroegentocht

Dansjes en drankjes liggen ook voor ‘t oprapen in de kroeg. Enne, die Nederlandse hits passen helemaal bij deze feestdag. Dus verkoop die festivaltickets en spendeer die flappen lekker aan de bar. Er kan bovendien niets op tegen een vers getapt pilsje! En wordt die stamgast wel héél handtastelijk? Dan verplaatsen jullie je natuurlijk naar de volgende kroeg. Het heet niet voor niets een tocht.

TIP: Maak er een ‘wedstrijdje’ van door de verschillende cafe’s te beoordelen op de kwaliteit van de drankjes, de muziek, de sfeer, het interieur en de service. De absolute nummer één krijgt een grandioos cadeau: je vriendinnengroep aan het einde van de dag aan de bar!

High wine

Is een kroegentocht niet helemaal jullie ding? Een high wine is een fancy manier om je te bezatten. Meestal bestaat een high wine uit drie verschillende soorten wijnen – rood, wit en rosé – en hapjes die goed bij de geselecteerde wijnen passen. En hoe chill is het om urenlang te kletsen onder het genot van een goede vino en een knapperige bite? Cheers, op de koning!

TIP: Zijn drie wijntjes niet voldoende? Dan kunnen jullie ook zelf een high wine in elkaar flansen. Ga voor jullie favoriete wijnen én hapjes. Misschien heeft één van de meiden binnen jullie vriendinnengroep wel een huis + balkon midden in de stad. Op deze manier kunnen jullie toch nog een beetje meegenieten van de gezellige sfeer!

Keukenprinsesjes

Op feestdagen geldt de regel “maling aan je dieet”. Jullie kunnen natuurlijk de supermarkt leegkopen om vervolgens een Netflix & food middag met elkaar door te brengen. Maar het is oh zo gezellig om samen de keukenprinsjes uit te hangen. Het is immers Koningsdag, en die is niet compleet zonder jullie prinsesjes. Van zoete baksels, tot heuse gerechten en cocktails: er zijn voldoende oranje varianten. Leuk, lekker én helemaal in ‘t thema van vandaag.

TIP: Doe de boodschapjes van tevoren – vrijdag! -, zodat je niet voor een gesloten supermarktdeur/ in een mega lange rij komt te staan. Begin met het shaken van de cocktails, zet een Hollandse playlist op en gaan met die banaan. Al die lekkernijen peuzelen jullie uiteraard op voor de buis, met een koninklijke movie.

Hollandse spelletjes

Hoezo zijn oudhollandse spelletjes, zoals ezeltje prik, koekhappen en spijkerpoepen alleen voor de jeugd? Deze spelletjes kunnen voor hilarische Koningsdag herinneringen zorgen! Het fijne is dat je amper materialen nodig hebt om deze activiteiten te organiseren. Met een beetje fantasie komen jullie een heel eind! Dus verbouw jouw woonkamer tot een game walhalla, maak eventueel teams en doe je uiterste best.

TIP: Hoe leuk is het om ‘Ik hou van Holland’ te spelen op deze Nederlandse feestdag? Jullie kunnen eventueel zelf quiz vragen en opdrachten bedenken voor een persoonlijk vleugje. Houd de scores bij op een groot scherm om het spannend te houden. Want de grote winnaar krijgt natuurlijk een grandioze prijs mee naar huis!

Musea hoppen

Staat dat ene museum al jarenlang op jullie gezamenlijke bucketlist? Nu is het moment om deze ervan af te strepen! Een dagje cultuur kan geen kwaad. En de kans is heel groot dat jullie het museum – bijna – alleen voor jullie zelf hebben. Om in het thema te blijven kunnen jullie musea bezoeken met een Hollands thema. Wat dacht je van het Rijksmuseum? Let’s go! 

Shop till you drop

Keek je er enorm naar uit om je geld uit te geven op de vrijmarkt? Er is vast wel een overdekt winkelcentrum bij jou in de buurt! En wie weet geven sommige winkels wel flinke Konings korting. Chill! Al die centen die je opspaart kun je mooi uitgeven aan een oranje tompouce. Die hebben jullie wel verdient na al dat shoppen!

Overdekte hotspots

Ga voor een spannende film in de bioscoop of een ontspannende behandeling in de sauna. Neem een verfrissende duik in het zwembad of show je skills bij een bowlingbaan. Kortom; er zijn voldoende activiteiten. Wil je de drukte toch echt opzoeken? Er zullen vast wel overdekte vrijmarkten en festivals zijn. Google is your best friend! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Regen, kou en wind? Vier Koningsdag met deze leuke indoor activiteiten!
Sluiten