Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Eropuit 2 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Activiteiten voor kinderen: 5 x de leukste en leerzaamste uitjes met je kroost

Het is weer zomervakantie en dat betekent maar een ding: de kids zijn hele dagen thuis. Hartstikke gezellig en leuk, maar als ouder is het af en toe lastig te bedenken wat je nu weer met ze kan doen…

En om je een beetje op weg te helpen, delen wij vijf activiteiten voor kinderen. Die niet alleen leuk zijn, maar ook nog eens leerzaam. Hoppa, twee vliegen in een klap.

Activiteiten voor kinderen

1. Het Nijntje museum

Dit museum is gevestigd in hartje Utrecht. Het Nijntje museum is eigenlijk de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van Nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Kinderen stappen hier écht in de wereld van Nijntje en haar vriendjes. Regelmatig zijn er in het museum ook voorlees- en tekenmiddagen wat het een relaxed uitstapje maakt.

2. De Kinderkunstfabriek

In de voormalige Verkadefabriek, die van de koekjes, is een Kinderkunstfabriek gevestigd. Een gebouw dat in beweging is en heel veel leuke activiteiten organiseert voor kinderen en hun ouders. In de Kinderkunstfabriek vind je theatervoorstellingen, films, tentoonstellingen, dansvoorstelling voor en door kinderen.

3. Spoorwegmuseum

Een ander leuk museum in Utrecht is het Spoorwegmuseum. Het museum is namelijk meer dan alleen treinen kijken. Je maakt kennis met de eerste machinist van Nederland, maar je leert ook over de treinen van vroeger. Je maakt een reis door de tijd. In een karretje rijd je langs en onder allerlei locomotieven door, die ooit in Nederland hebben gereden. Het is erg leerzaam voor oudere kinderen en voor kleine kinderen een ontdekkingsreis en één grote speelplaats met leuke details en ontdekkingen. Het museum is kindvriendelijk en heeft zelfs een hip kindertoilet.

4. CORPUS

Een zeer leerzaam uitstapje beleef je in het CORPUSmuseum. Hier beleef je in 55 minuten een spectaculaire ‘reis door de mens’. Een unieke ervaring. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS. De toegangsleeftijd is 6 jaar en ouder, maar de adviesleeftijd is 8 jaar en ouder.

5. Het Openlucht Museum

In het Openluchtmuseum komt de geschiedenis tot leven. In de zomer en winter zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Natuurlijk kun je kijken naar oude ambachten, zoals de drukker die aan het werk is, een draaiende stoommachine of je bezoekt de radmaker of de boerin die je alles vertellen over hoe het vroeger was. Ze beantwoorden al je vragen en soms mag je ook even meehelpen. Op de site is te vinden wanneer er speciale activiteiten voor kinderen gehouden worden.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Activiteiten voor kinderen: 5 x de leukste en leerzaamste uitjes met je kroost
Sluiten