Redactie
Redactie Kids 6 nov 2017

ADHD symptomen kinderen verminderen door buitenspelen, bevestigt nieuw onderzoek

Als je denkt: maar dat wisten we toch allang? Dat klopt, maar we kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat kinderen vooral zoveel mogelijk buiten spelen. Want: buitenlucht is gezond en maakt kinderen met ADHD symptomen rustig, meer geconcentreerd en minder hyperactief.

In de wereld van vandaag wordt veel gezegd over energieke kinderen en of, danwel hoe je die het best zou moeten ‘beteugelen’. Ik heb het voorrecht dat ik mezelf ook moeder mag noemen van een zeer energiek kind, vandaar dat ik dergelijke gesprekken en leesmateriaal pver ADHD symptomen en remedies met bovengemiddelde interesse volg.

Meer buitenspelen = ADHD symptomen verminderen

Dat buitenspelen goed is voor kinderen wisten we al, maar vooral voor peuters die omschreven worden als ‘hyperactief’, zo blijkt uit recent Noors onderzoek. Daarvoor werden ruim 500 kinderen van verschillende kinderdagverblijven en basisscholen gevolgd, en de correlatie tussen buitenspeelgedrag, de aandachtsspanne en ADHD symptomen van de kinderen bekeken.

Het resultaat is een bevestiging voor iedereen die van mening is dat (drukke) kinderen op veel verschillende manieren baat hebben bij voldoende buitenspelen. Want: hoe meer tijd peuters hebben om buiten te spelen, des te minder hyperactief ze zijn (worden) en des te beter hun concentratievermogen. Niet alleen het moment, uur of dag na het buitenspelen, maar jarenlang. Waarmee nogmaals wordt gezegd dat buitenspelen niet per se als remedie tegen ADHD werkt, maar wel degelijk kan helpen de symptomen ervan terug te dringen.

Lees ook: Moeder legt uit hoe het écht is om met een kind met ADHD naar de supermarkt te gaan

Science Direct

Reageer op artikel:
ADHD symptomen kinderen verminderen door buitenspelen, bevestigt nieuw onderzoek
Sluiten