18 dingen om nog vóór 2018 afscheid van te nemen

Niets zo lekker als een nieuw jaar beginnen met een schone lei. Als je nu een paar dagen vrij hebt, is dít dan ook het moment om even flink met de bezem door je leven te gaan. 

Van vriendinnen die alleen maar energie kosten tot videobanden waar je niks meer aan hebt: van deze dingen wil je nog voor 2018 aanbreekt afscheid nemen.

1. Ongelezen e-mails

Ook al ben je een ster geworden in het negeren van die schreeuwerige rode notificaties op je telefoon: het geeft rust. Echt waar.

2. De mascara die eigenlijk al op is

Het restant is niet veel meer dan een brokkelige, aangekoekte klomp, maar je bewaart het toch maar voor het geval je je nieuwe mascara kwijtraakt. Wat nooit gebeurt en precies de reden is waarom er nog 19 net niet-op mascara’s stof liggen te verzamelen.

3. Telefoonnummers die je niet meer nodig hebt

Want de kans dat je Nick, de jongen met wie je op je zestiende na zeven Passoa-jus ooit hebt staan bekken, nog een keer dringend nodig hebt, is nouja: nihil. Net als het nummer van de Marktplaatser die nooit kwam opdagen.

4. Ongebruikt speelgoed

Ieder kind heeft z’n favoriete speelgoed. Al het andere is eigenlijk niet meer dan opvulling van de speelgoedkist, maar vooral: onnodige rommel. Maak er andere kinderen blij mee en overhandig het (in overleg, voor de oorlog uitbreekt) aan een goed doel.

5. Die skinny jeans die je eigenlijk in de lente van 2017 weer wilde passen

Omdat je je in januari had voorgenomen geen koolhydraten meer te eten. Dat is natuurlijk niet gelukt, want een leven zonder koolhydraten is een vrij lousy leven. De kans dat ‘ie in februari 2018 op miraculeuze opeens wel past zonder op bed te moeten liggen om de knoop dicht te krijgen, is zeer gering.

6. Screenshots van app-gesprekken

We doen het allemaal: screenshots van app-gesprekken naar vriendinnen sturen omdat je gewoon een second opinion nodig hebt. Wat de reden ook was; waarschijnlijk heb je dat screenshot al lang niet meer nodig en kan ‘ie linea recta richting prullenbak.

7. Evenals selfies

Kijk, als je een goede haardag hebt of je make-up wil checken in daglicht, maak je een selfie. Doet iedere vrouw. Maar je weet dat die 3489358 selfies nooit Instagram gaan halen. Bovendien voelt het toch licht ongemakkelijk wanneer je iemand een foto op je telefoon laat zien maar je eerst een weg door al die bijna identieke selfies moet banen om hem te vinden.

8. Het lege parfumflesje

Die ene druppel pers je er nooit meer uit. En hoe mooi het flesje ook is; het is opvulling. Onnodige ballast, rijp voor de prullenbak. Trakteer jezelf op de luxe van een nieuwe luchtje en naar hartelust kunnen spritzen in 2018.

9. Apps op je telefoon die je nooit gebruikt

Als je Hardlopen met Evie één straat lang hebt volgehouden om vervolgens nooit meer te openen, is het tijd om afscheid te nemen. Sorry, Evie.

10. Oordopjes waarvan nog maar één oortje het doet

Het leven is beter in stereo. Maar echt.

11. De vriendin die nooit jou een keer belt

Jij bent altijd degene die het initiatief neemt om af te spreken. En als jullie na weken zoeken naar een datum eindelijk achter een cappuccino zitten, kom je erachter dat je haar eigenlijk helemaal niet meer zoveel te vertellen hebt. En ze vooral heel graag over zichzelf praat.

12. Oude babyspullen

Ja, ja we weten het: emotionele waarde. Maar als die rompers nog in goede staat verkeren, zijn er waarschijnlijk heel veel gezinnen die er uiteindelijk een stuk gelukkiger van worden.

13. CD’s

Want nou ja, je weet wel, we leven bijna in 2018 en er bestaat zoiets als Spotify.

14. Je comfortzone

Want het leven is te kort voor spijt en af en toe iets doen wat je doodeng vindt, geeft bakken energie en een flinke stoot zelfvertrouwen.

15. Pijnlijke schoenen

Want als ze nu pijn doen, doen ze dat over een paar maanden nog steeds en trek je ze niet aan. Ook niet naar een zitverjaardag.

16. Oude bh’s

Die oude, verwassen bh zit zo lekker omdat alle steun eruit is. Bovendien is de kans klein dat je nog exact dezelfde cupmaat hebt als jaren geleden. Laat je maat goed opmeten en koop een bh die echt goed zit. Pas wanneer je het verschil voelt (en ziet), vraag je je af waarom je al die oude bh’s zo lang hebt gedragen.

17. Je Instagram-verslaving

Wij doen het ook, op ieder verloren moment Instagram openen om vervolgens apathisch door al die perfecte plaatjes te swipen. Maar word je er vrolijk van of voel je je daarna eigenlijk juist minder tevreden over je eigen leven?

18. Je matras

Als je nachtrust je lief is, loont het echt om te investeren in een goed matras. Heb je je huidige langer dan tien jaar? Dan is het zeer waarschijnlijk hoog tijd voor een nieuwe.

Dus: tschüs, tabee, tot nooit meer ziens en bring on 2018!

Goede voornemens 2018: In 7 stappen naar een jaar waar je echt blij van wordt.

 

Reageer op artikel:
18 dingen om nog vóór 2018 afscheid van te nemen
Sluiten