Renée
Renée Gezondheid 27 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Lukt het afvallen nog niet? Misschien zijn dit wel de oorzaken

Je probeert een paar keer per week een klasje te volgen in de sportschool. Thuis staan er voornamelijk verse recepten op het menu. Maar afvallen? Dat lijkt niet te lukken. De volgende zaken kunnen daar mogelijk de oorzaak van zijn.

Disclaimer: we vinden het heel belangrijk dat iedere vrouw van haar lichaam leert te houden. Een gezonde relatie met voeding en sporten is hierbij belangrijk. Dit artikel is niet bedoeld om je aan te sporen om af te vallen. Mocht je een fitter en lichter bestaan willen leiden, dan kan dit artikel daar wél bij helpen. Daarnaast is afvallen een persoonlijk onderwerp. Als je hulp nodig hebt kun je dit het beste vragen aan een deskundige.

Waarom afvallen niet lukt

Het is een goede vraag: waarom lukt het afvallen niet? Of nou ja, laten we het zo zeggen: waarom geeft de weegschaal niet aan dat er wat grammetjes af zijn? Ieder lichaam is anders, maar wie weet heb je wat aan de volgende punten.

1. Je verliest gewicht terwijl je het niet doorhebt

Wie weet ben je wel aan het ‘afvallen’, maar wordt je lichaamsvet omgezet in spiermassa. Daardoor wordt het getal op de weegschaal mogelijk niet lager, maar zelfs hoger. Want zoals je weet: spiermassa weegt meer dan lichaamsvet. Daarnaast fluctueert je lichaamsgewicht, waardoor je de ene dag zwaarder of lichter bent dan de andere dag.

2. Je houdt niet bij wat je eet

Voor verschillende mensen helpt het heel goed om een eetdagboek bij te houden tijdens het afvallen. Waarom? Omdat uit onderzoek is gebleken dat mensen die een eetdagboek bijhouden meer gewicht verliezen dan mensen die geen dagboek bijhouden.

3. Je eet nog niet vers genoeg

Als je met pakjes kookt, weet je vaak niet precies wat er in zit. Tenzij je natuurlijk uitvoerig de ingrediëntenlijst leest. Wie weet wordt er wel onnodig suiker aan je eten toegevoegd, terwijl je het niet doorhebt. Als je met vers eten kookt en bijvoorbeeld je eigen saus maakt, weet je precies wat je er in stopt en of dit ‘goed’ is voor je of niet.

4. Je doet geen krachttraining

Wil je afvallen, maar lukt het niet? Probeer dan vaker krachttraining op te pakken als je dat nog niet deed. De combinatie van cardio en krachttraining kan je helpen om meer vet te verbranden dan je nu doet.

5. Je krijgt suiker binnen via drinken

Een snoepje of koekje op z’n tijd is lekker en hoef je zeker niet compleet uit je keukenkastjes te verbannen. Wat je wél kunt doen om minder suiker binnen te krijgen, is suikerhoudende dranken uit de koelkast te verbannen. Frisdranken, alcohol en fruitsappen zijn misschien wel de stiekeme dikmakers die ervoor zorgen dat het jou nog niet lukt om af te vallen.

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Beautify

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Lukt het afvallen nog niet? Misschien zijn dit wel de oorzaken
Sluiten