Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Kids 6 november 2017

Agent schrijft emotionele FB post over hoe hij een meisje moest wegnemen bij haar moeder

“Ik voel me een eikel, sta in mijn recht om haar mee te nemen maar voel me er heel rot bij,” schrijft een agent van de Politie Haringvliet op Facebook. Waarom hij het schrijft? Hij moest een 16-jarig meisje weghalen bij haar moeder, nadat ze was weggelopen.

Aan de praat gehouden

De 16-jarige zat in een instelling en was daar weggelopen. De agent werd daarom samen met en collega opgetrommeld om de tiener weer terug te halen. Wanneer de dienders aanbellen verschijnt er een man in de deuropening die het tweetal aan de praat houdt:

Betrapt

“Hij probeert ons aan de praat te houden, maar juist daardoor groeit het vermoeden dat het meisje binnen is. Hij laat ons toch binnen. In de huiskamer zitten twee vrouwen op de bank die ons geschrokken aankijken.” De agent gaat verder: “Een van de vrouwen blijkt de moeder van het meisje te zijn.” Het meisje zat verstopt onder de tafel en op het moment dat ze wordt betrapt begint ze hard te huilen.”

Emotionele situatie

Haar moeder doet haar best om het meisje bij zich te houden: “Ze gaat kapot in die instelling!” roept ze. Ook de man – die eerder de deur open deed – begint te praten en zegt dat de instelling niet de juiste plek is voor het meisje. De agent schrijft: “Ik ben zelf vader. Hoe zou ik reageren als er twee agenten in mijn huis staan die zeggen dat ze mijn dochter naar een plek brengen waarvan ik denk dat ze daar slechter van zou worden.”

Ze moet tóch mee

“Ik sta in mijn recht om het meisje mee te nemen, maar ik voel me er toch heel rot bij. We doen haar verschrikkelijk veel verdriet, maar toch moet ze met ons mee.” Enorm over haar toeren moet het meisje met de politie mee. Ze huilt. De agent van Politie Haringvliet schrijft: “Ik hoop dat ik het goede heb gedaan. (…) Ik vond het erg moeilijk. Ik vang liever boeven.”

Lees hier het hele bericht van de agent:

AD

Reageer op artikel:
Agent schrijft emotionele FB post over hoe hij een meisje moest wegnemen bij haar moeder
Sluiten