Thea Tijssen
Thea Tijssen Kids 12 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Agent redt baby van verstikkingsdood en krijgt daarna bijzonder verzoek

Soms zijn er mensen die je leven in positieve zin veranderen. Neem nou politieagent Kenneth Knox uit Amerika. Hij redde de twee maanden oude Ma’Yavi van verstikking. Dat leverde deze held meteen een bijzonder verzoek op.

Politieagent Kenneth Knox kreeg eind september een melding dat een baby dreigde te stikken. Ma’Yavi, een twee maanden oud meisje, was inmiddels al blauw geworden en haar ouders hadden wel eerste hulp toegepast, maar dat mocht niet baten.

LEES OOK: Voor iedereen die geen EHBO-cursus heeft gedaan: 12x zo red je je kind

Lachte even

De ouders van Ma’Yavi hadden haar een uur voordat ze plots niet meer leek te kunnen ademen, cornflakes gegeven. Toen Kenneth binnenkwam en de situatie overzag, aarzelde hij niet, maar ging meteen over tot actie. Zoals je verwacht van een agent. Hij zette zijn mond op de mond van de baby en zoog zo het vastzittende stukje cornflakes uit de keel van het meisje. Het meisje begon weer te ademen, lachte even naar de agent en ging vervolgens huilen.

Wij vragen ons overigens wel af waarom je een twee maanden oude baby cornflakes zou geven, maar dat vertelt het verhaal helaas niet. En zullen we dat please niet meteen gaan veroordelen met z’n allen? Lees anders nog even dit verhaal, over oordelen gesproken.

Engel

Een week nadat Kenneth Ma’Yavi’s leven had gered, nam Kirsten Parham, de moeder van het meisje, contact met Kenneth op en vroeg hem of hij de peetoom van het meisje wilde worden. Hij accepteerde dit aanbod meteen en noemt Ma’Yavi nu zijn ‘engel’.

Altijd over haar waken

‘Ik kan niet in woorden uitdrukken wat dit voor mij betekent. Zij heeft me voor altijd veranderd’, aldus Kenneth Knox op zijn Facebook-pagina. En tegen Ma’Yavi’s ouders zegt hij op Facebook: ‘Jullie zijn geweldige ouders en ik dank jullie met heel mijn hart dat ik voor altijd deel mag uitmaken van Ma’Yavi’s gezegende leven… Ze heeft mijn hart en liefde en ik zal altijd over haar waken.’ En dat laatste moet toch een heel fijn idee zijn.

Gelukkig hebben wij in Nederland ook veel lieve politie-agenten, want hoe schattig zijn deze agenten die zich van hun vrouwelijkste kant lieten zien op straat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Facebook.com

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Agent redt baby van verstikkingsdood en krijgt daarna bijzonder verzoek
Sluiten