Maaike Helmer
Maaike Helmer Mind 16 jul 2015

Aha, dít is dus de betekenis van jouw droom

Uitvallende tanden betekenen dat je te weinig seks hebt? Nee joh! Maar wat betekenen je dromen dan wel?

Geloof jij dat dromen iets betekenen? Lees dan vooral even verder. Zo niet? Droom dan even weg bij deze D.I.L.F.’s.

Je tanden vallen uit

Je bent bezig met een verhuizing, je relatie is net verbroken, je begint aan een nieuwe baan… Tanden verliezen in je droom staat symbool voor het overgaan van de ene levensfase naar een andere. Spannend!

Water

Water staat symbool voor je onderbewuste. Zwem je onder water? Dan duik je dus figuurlijk je eigen geest in! Verdrink je? Dan speelt er zich nogal wat af in je onderbewuste waarmee je moet dealen.

Vallen

Val je in je droom? Dan voelt dit in het echte leven vast ook zo, je zit in een situatie die nogal overwhelming is en je hebt het gevoel dat je even geen vaste grond onder je voeten hebt. Kortom: zorg de komende tijd even extra goed voor jezelf, dat is wat deze droom zegt.

Mensen die je kent

Soms staat een ex in je droom niet voor je ex, de hond niet voor jouw hond, je vader niet voor je vader. Vaak zegt de persoon in je droom iets over een specifiek onderdeel van jouzelf dat wat extra aandacht nodig heeft. Bedenk wat jij de belangrijkste karaktertrekken vindt in de persoon over wie je droomt. Gaf je ex je niet genoeg aandacht? Dikke kans dat aandacht nú even in je relatie mist waardoor je over hem droomt. Raak je iemand kwijt? Dit zegt iets over een eigenschap in jezelf die je dreigt kwijt te raken.

Vliegen

Een fijne vliegdroom betekent vaak dat je op een andere manier naar een bestaande situatie bent gaan kijken. Vind je het vliegen eng? Dan houd je misschien vast aan oude denkbeelden terwijl nieuwe zich aan je aandienen. Tijd om je oude denkbeelden los te laten, ook al vind je het spannend.

Een achtervolging

Loop je weg van iets? Deze droom symboliseert dat namelijk nogal letterlijk: je bent ergens voor op de vlucht, maar wordt erdoor ingehaald. Is er iets wat je niet onder ogen wilt zien? Negeer het niet, dan wordt het alleen maar groter.

Dood

Een bepaald aspect van jou heeft zijn langste tijd gehad en je rekent er nu mee af of het ontglipt je. Soms kan dat iets zijn waar je niet langer voordeel van had; bijvoorbeeld je neiging om overal ‘ja’ op te zeggen. Het kan zijn dat in je droom iemand doodgaat die je deze eigenschappen toekent, of dat je zelf dreigt dood te gaan. Heb je weleens opgelet: écht doodgaan in een droom lukt je niet. Word je bijna vermoord? Dan heb je een behoorlijke innerlijke strijd om een bepaalde eigenschap los te laten.

Bloot

Nog zo’n klassieker. Deze droom zegt dat je je op dit moment erg kwetsbaar voelt. Je hebt een scherm opgeworpen, maar hebt het idee dat mensen daar recht doorheen kijken. Waarschijnlijk wordt het tijd om je te realiseren dat je goed bent zoals je bent, hoe kwetsbaar ook.

Heb jij dromen die steeds terugkeren? Praat erover mee op Facebook!

En dit wist je trouwens óók nog niet over dromen. Hoe dromen je kids bijvoorbeeld? >

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Aha, dít is dus de betekenis van jouw droom
Sluiten