EHBO met nagellak (omdat je dochtertje ermee aan de haal is gegaan)

Mama rode nagels, dochter rode nagels. Super schattig natuurlijk, maar de combinatie nagellak en kleine meisjes staat voor… Juist: vlekken op tafel, vloer of de hond? Gelukkig is de oplossing makkelijker dan je misschien denkt en nee, de oplossing zit ‘m niet in aceton.

De belangrijkste regel: gebruik NOOIT nagellakremover op hout. Nooit. Doe je het wel dan is het resultaat een lelijkere vlek dan die van de gekleurde nagellak. Wat je wel kunt gebruiken, is terpentine. Je weet wel, dat spul wat schilders gebruiken om hun kwasten mee schoon te maken? Doe een klein beetje op een doekje en wrijf een aantal keer over de vlek heen. Maak de vlek daarna goed schoon met een sopje, want terpentine is scherp spul.

Tapijt

Verwijder zo veel mogelijk nagellak met een keukenpapiertje. Doe dit voorzichtig: je wilt tenslotte de vlek die toch al in het tapijt zit niet groter maken. Daarna is het advies: deppen. Doe wat nagellakremover op een doekje (nooit direct op het tapijt!) en dep voorzichtig op de vlek totdat deze helemaal weg is. Dit lijkt een eeuwigheid te duren, maar zie het maar als een soort mindfulness oefening. Uiteindelijk is je tapijt weer vlekkeloos, en dat was de bedoeling, toch?

[source id=”attachment_118830″ align=”none”][/source]

Kleding

Als de nagellak nog nat is: gebruik een keukenpapiertje om de nagellak zo veel mogelijk te absorberen. Leg deze lichtjes op de nagellakvlek. Kijk ook uit dat de vlek niet doorlekt op de achterkant van de kleding. Als de vlek geabsorbeerd is, kun je nagellak op dezelfde manier als bij het tapijt proberen te verwijderen. Als het een kleine vlek is, gebruik dan een wattenstaafje.

Als de nagellak droog is: houd eerst een icepack tegen de nagellakvlek aan. Op deze manier wordt de nagellak wat harder, waardoor het uiteindelijk makkelijker wordt om de vlek weg te krijgen. Je kunt ook proberen om de opgedroogde vlek te verwijderen met een pincet of een oude tandenborstel. Gebruik géén nagellakremover, dit kan voor lelijke vlekken zorgen die je er echt nooit meer uitkrijgt.

LEES OOK: Beauty hack: 11 trucs met de tandenborstel die niets met poetsen te maken hebben

Je telefoon

Kijk uit met aceton, want dit kan het plastic van je telefoon laten smelten. Ook kunnen er kleine gaatjes in plastic (lees: laptops bijvoorbeeld) komen wanneer je die schoonmaakt met aceton. Probeer nagellak dus gewoon met je nagels er af te halen (en probeer het ook vooral níet met een schaar of scherp mesje, oké?).

[source id=”attachment_118838″ align=”none”][/source]

Haar

Kon je dochtertje niet lang genoeg stil zitten en kwam ze met haar haren tegen haar natte nagels? Of zit er ineens een klodder roze nagellak in het haar van je zoontje? Als de lak nog steeds nat is, kan je het schoonmaken met een acetonvrije nagellakremover. Als de lak al opgedroogd is, doe dan een beetje conditioner of olie op de opgedroogde lak. Kam de stukjes nagellak voorzichtig uit het haar. En anders is er altijd nog de schaar…

Welke nagellakjes je het beste voor je kind kunt kopen? Beauty-tip: ‘schone’ nagellakjes voor kleine dames en heren

Hoofdfoto: Blogspot

iDivapopsugar

Reageer op artikel:
EHBO met nagellak (omdat je dochtertje ermee aan de haal is gegaan)
Sluiten