Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Lifestyle 17 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Ai! 7 tekenen dat jouw beste vriendin jaloers op je is

Jij en je bestie kennen elkaar al jaren, en steunen elkaar door dik en dun. Op het eerste gezicht lijkt jullie vriendschap niet te breken, maar soms lijkt het wel alsof jouw bff jaloers op je is. Verbeeld je je dit, of is er echt iets aan de hand? Als zij dit gedrag vertoont is er een grote kans dat ze (een tikkie) jaloers op je is. Een tikkie jaloezie kan nog niet zo’n kwaad, al wil je dit natuurlijk het liefst vermijden. Maar ziet haar gezichtje groen van jaloezie bij het horen van jouw nieuwe salarisverhoging, dan is het tijd voor een goed gesprekje.

Als je aan een man vraagt waarom vriendschappen tussen vrouwen zo ingewikkeld zijn zal zijn antwoord gegarandeerd zijn: ‘jaloezie!’ Toch zijn er genoeg vriendschappen die jaren mee gaan zonder een sprankje jaloezie te detecteren. Vooral als jij en je beste vriendinnetje veel van elkaar verschillen, zullen jullie nooit jaloers zijn op elkaar . Als zij in een bar afloopt op een langharige nette hockeyspeler, wens jij haar veel plezier, terwijl jij zoekt naar je bad boy. Hebben jullie echter dezelfde smaak kunnen deze jaloersmakende trekjes roet in het eten gooien

Is jouw vriendin jaloers?

Herken jij deze trekjes in jouw vriendin, dan is er een grote kans dat ze jaloers op je is.

1. Ze ziet alles als competitie

Ze weet heus wel dat jullie vriendschap geen wedstrijd is, maar ze kan het niet helpen om toch overal een competitie van te maken. Vertel jij trots dat je eindelijk die paar kilo’s kwijt bent? Doet zij er een schepje bovenop en laat ze meteen weten dat haar weegschaal een lager gewicht aangaf. Ook als je verdrietig bent om de breuk met die friend with benefits, moet zij dit overtreffen omdat zij al verloofd was toen haar relatie vorig jaar uitging.

2. Ze noemt alles ‘oneerlijk’

Stel, jij hebt de zomer van je leven. Je zit lekker in je vel, krijgt voldoende aandacht, en trekt leuke mannen aan. Je zoent er op los en hebt het ene avontuurtje na het andere. Als zij die zomer iets minder happy is met haar fulltime job en werkstress kan ze heus wel eens eruit floepen hoe jaloers ze op je is. Maar als ze dit blijft zeggen en vooral maar blijft herhalen hoe oneerlijk het leven is, is dit toch wel een red flag die je niet mag negeren.

3. Ze maakt je onzeker

Kom jij heel trots met je nieuwe korte coupe aan op jullie lunch date, moet zij (waarschijnlijk luid genoeg zodat het hele restaurant kan meegenieten) uitroepen dat ze jouw lange lokken veel mooier vond. Ook als ze het niet zo subtiel brengt, zijn er altijd momenten waarop ze jouw outfit fixt, of haar negatieve mening deelt over jouw carrière switch.

4. Ze luistert niet naar je goede nieuws

Even eerlijk, dit herkennen we allemaal: je komt je ex tegen, zes maanden na jullie break-up, en hij vertelt hoe gelukkig hij is met z’n nieuwe vlam. Je trekt een gezicht wat moet lijken op een glimlach en hoort jezelf zeggen hoe blij je voor hem bent. Herken jij deze trieste poging bij je vriendin als jij vertelt dat je eindelijk zwanger bent of die droombaan hebt gefixt? Dan is dit niet omdat ze een vervelende nasmaak heeft van dat slokje wijn. Nee, grote kans dat jouw bestie jaloers is.

Jaloers? Dat is niet per se slecht

5. Ze support je niet

Er is natuurlijk een verschil tussen kritisch zijn, of totaal geen support kunnen opbrengen. Heb jij het meest belachelijke idee om in je eentje te gaan backpacken door een oorlogsgebied omdat je ‘behoefte hebt aan avontuur’ heeft het niets met jaloezie te maken als zij dit idee niet support. Maar als jij trots vertelt over een traineeship in Dubai, en zij met haar ogen rolt en haar vervelende ervaring met het resort op de palm deelt is ze vast en zeker jaloers. Ze hoeft nog niet jaloers te zijn op jouw tijd in de Verenigde Emiraten, maar misschien had ze wel gewild dat zij zo moedig was om haar dromen achterna te gaan.

6. Ze is altijd negatief

We kennen ze allemaal uit onze vriendengroep.. de ‘Downie Debbies‘. Het type vriendin dat altijd negatief is. Is jouw vriendin zo’n klager, die nergens het positieve in ziet kan dat te maken hebben met haar jaloerse neigingen. Lopen jullie bijvoorbeeld samen een ruimte binnen en heb jij meteen leuk oogcontact? Dan zal zij klagen dat er geen leuke mensen zijn en aandringen om zo snel mogelijk weg te gaan. Hoezo jaloers?!

7. Ze is altijd aan het vergelijken

Tracteer jij haar op een drankje? Dan moet zij de volgende keer duidelijk maken dat ze meer geld heeft en jou uitnodigen voor een vijfgangen diner, die zij natuurlijk betaald. Of ga jij voor een paar maanden na het buitenland? Grote kans dat zij in geuren en kleuren verteld over haar jaar op Curaçao. Wat je ook doet: zij heeft het erger, groter, mooier of beter.

Herken jij veel van deze trekjes in je vriendinnetje? Dan is het misschien wel eens tijd voor een goed gesprek. Begin jij het gesprek met ‘hey jaloerse vriendin, moet je eens goed luisteren…’ dan zal het gesprek niet zo chill verlopen. Val haar dus niet aan, maar deel op een rustige manier je gevoelens. Good luck!

Waarom je nooit relatieadvies moet vragen aan déze types vriendinnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HelloGiggles

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme