Eva Dusch
Eva Dusch Kids 12 aug 2015

Ai! Video laat zien hoe technologie het leven van onze kinderen overneemt

‘Waarmee speelde jij vroeger als kind?’ Het lijkt een vrij onschuldige vraag. Maar leg dit voor aan drie verschillende generaties en je praat wel anders, zo laat ook dit confronterende Canadese reclamespotje zien.

In deze reclame van Nature Valley (een merk dat mueslirepen verkoopt) wordt aan drie verschillende generaties binnen een familie de vraag gesteld wat ze het liefst deden als kind. De oude generatie praat enthousiast over spelletjes in het bos, vissen vangen, hutten bouwen en bosbessen plukken. En de kinderen van vandaag? Bij hen draait het allemaal om iPhones, tablets en TV’s. Kinderen die niet meer zonder technologie kunnen zijn geen uitzondering meer. Een meisje zegt zelfs dat ze niet zou kunnen leven zonder haar tablet en een van de jongens vertelt de hele wereld (zelfs zijn familie) om hem te vergeten wanneer hij computerspelletjes speelt.

Belangrijke boodschap

Toegegeven, een béétje Amerikaans dramatisch is het wel, maar de boodschap moge duidelijk zijn. Een belangrijk deel van de kindertijd raakt tegenwoordig verloren aan het gebruik van technologie en onze kids komen steeds minder buiten. Ze raken vervreemd van de natuur, buiten spelen en zichzelf kunnen vermaken. De makers van de video Nature Valley hebben daarom ook maar één motto: ga eropuit en #RediscoverNature.

Bekijk hier de video:

Wat vind jij van deze campagne? Eens of oneens?

Lees ook: zo maak je je Apple device kidsproof>

Reageer op artikel:
Ai! Video laat zien hoe technologie het leven van onze kinderen overneemt
Sluiten