Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Mind 9 mei 2015

Al 20 jaar beste vriendinnen? Dan herken je dit vást

Je hebt vast wel een vriendin die, ondanks je veranderde leven, toch is blijven plakken. Eentje die je door dik en dun kent en altijd voor je klaar staat. In die twintig jaar is er stiekem een hoop veranderd in jullie vriendschap. Wat precies?

Lees even verder.

1. Jullie kennen elkaars geheimen

Je hebt heus nog wel andere vriendinnen waarmee je ook gevoelige informatie deelt, maar alleen zíj weet écht alles van je. Jullie helpen elkaar door de moeilijke momenten heen en dat maakt de relatie alleen nog maar beter.

2. Haar ouders zijn ook een soort van vrienden voor je

Je liep de deur bij elkaar plat toen jullie nog thuis woonden, of kent haar ouders van de tientallen feestjes, verbouwingen en kraamtijd. Hoe dan ook: ondanks dat jullie elkaar nu amper meer zien, kunnen jullie het goed vinden.

3. Een blik zegt genoeg

Wat erop neerkomt dat jullie een gesprek kunnen voeren zonder woorden te gebruiken. En ja, omdat wij vrouwen van roddelen houden komt dat vaak van pas.

4. Jullie kunnen elkaar twee maanden niet spreken zonder dat dat een probleem is

Tja, het leven laat het niet altijd toe om regelmatig af te spreken. Het is natuurlijk jammer, maar met deze vriendin verandert er niets aan jullie vriendschap. Jullie begrijpen elkaars situatie volkomen.

5. Je kunt alles aan haar vertellen zonder bang te zijn voor een veroordeling

Ja, als je iets stoms hebt gedaan, zal ze waarschijnlijk keihard lachen of boos worden. Maar oordelen? Nee. Je beste vriendin staat altijd aan jouw kant.

6. Grote kans dat jullie ooit eens fysiek gevochten hebben

Misschien slechts een kussengevecht dat in jullie tienerjaren uit de hand liep. Of toen de bom echt barstte en jullie allebei (hoogstwaarschijnlijk onder de invloed van alcohol) echt wóést waren.

7. En ontelbare ‘ruzies’ over dingen die jullie niet eens meer kunnen herinneren

Vriendin X zei dat jij zei, dat ik… Euh wat? Snap jij het nog? Nou precies. En uiteindelijk kunnen jullie alleen maar lachen om jullie stupiditeiten.

8. Jullie kopen vaak, zonder afspraak dezelfde kleding

Had ik een paar jaar geleden na lang zwoegen eindelijk een mooie bikini gevonden, kom ik een week later bij mijn beste vriendin aan. Ja hoor, ze had dezelfde bikini gekocht.

9. Ze kent al je gebreken en gekke gewoontes

Dingen die weinig anderen van je te zien krijgen en toch houd ze nog steeds van je.

10. Jullie hebben ontelbare gênante foto’s

Ergens in een donker hoekje op zolder ligt een mapje foto’s, die mag écht niemand zien.

11. Je weet altijd wanneer ze liegt en helaas weet ze dat ook van jou

Soms, als ik geen zin heb ergens in bedenk ik een goede smoes en ga ik die in all seriousness vertellen. Zij begint dan alleen maar keihard te lachen en zegt: ‘je hebt geen zin he?’

Koester die beste vriendin van je, want life happens en hoewel jullie vriendschap een prima een aantal maanden zonder elkaar overleeft, moet het geen gewoonte worden.

Soms zijn er situaties waarin je je vriendschap helemaal weer opnieuw moet uitvinden, als je verder weggaat wonen bijvoorbeeld. Weten hoe je dat het beste aanpakt? Lees dan even dit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Al 20 jaar beste vriendinnen? Dan herken je dit vást
Sluiten