Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Advertorial in archief 21 jan 2015
Leestijd: 3 minuten

Spelenderwijs leren typen

Typgeit werd ik altijd genoemd, omdat ik al vroeg blind en snel kon typen. Niet gek dus dat ik reuze enthousiast wordt van de cursus DuckTypen voor kinderen vanaf 7 jaar.

Als je ziet hoe behendig die jongens van mij al zijn met computer, tablet en mobiel, dan zal het niet veel moeite kosten om ze achter de computer te krijgen om blind en snel te leren typen. Maar is dat niet reuze saai, zul je denken? Nee dus, als je de cursus DuckTypen volgt, ontwikkeld door de makers van Donald Duck en een groep professionele docenten.

Meester Warbol

In DuckTypen kiezen kinderen een eigen avatar en worden ze journalist bij de Duckstadkrant. Al spelenderwijs leren ze stap voor stap typen en maken allerlei avonturen mee. Games worden afgewisseld met oefeningen. Dat maakt de cursus zo leuk. Meester Warbol helpt je met de cursus die je altijd en overal online kunt spelen.

Duckse Duiten en harde pegels

Samen met mijn bijna 7 jaar oude zoontje Joaquim kruip ik achter de computer voor wat testlessen. Als ik hem vertel dat hij Duckse Duiten kan verdienen kost het me weinig moeite met hem aan de slag te gaan.

Weekverslag

Joaquim kan niet wachten om de cursus te beginnen (hij is vrij streberig en houdt van spelletjes en winnen). ‘Eindelijk, mam’, roept hij als we plaatsnemen en de gratis proeflessen volgen. Ik lees de vragen en spelelementen voor (voor oudere kinderen is dit niet nodig) en binnen no-time zegt hij ‘Ja, ik snap het hoor, mag ik nu zelf verder.’ We beginnen met de f en j die in wolken voorbij komen zweven. De eerste keer is zijn score 3 sterren (van de 5) en na een tweede keer pakt hij de volle score en 50 Ducks Duiten. Gejuich en high fiven vliegen in het rond. Door naar het vissenspel. Donald neemt het op tegen Bolderbast en het doel is om zo snel mogelijk de juiste komma’s en X-en te hengelen. Hij heeft de smaak te pakken en de vingertjes vliegen over het scherm.

Als ik hem vertel dat de les is afgelopen bespeur ik een flinke pruillip. Op mijn vraag of hij de hele cursus wil volgen, krijg ik een dikke knuffel en kussen. Nooit gedacht dat leren typen tot zo veel plezier zou leiden.

Dan nog even

Als je je na bovenstaand verslag toch nog afvraagt: ‘Wat is het nut ervan voor kinderen?’ dan geven we je hieronder drie goeie redenen:
1. Het scheelt enorm veel tijd als je met 10 vingers kunt typen en niet op je toetsenbord hoeft te gluren.
2. Je kunt je beter op (school)opdrachten focussen en wordt minder afgeleid.
3. Het zorgt voor een goede lichaamshouding (minder voorover gebogen zitten) en vermindert daardoor de kans op RSI.

DuckTypen is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, volledig online en dus overal te spelen. Kinderen zien het als een game waar je steeds beter in wordt en dat spelelement werkt fantastisch. Een volledige cursus van een jaar kost € 99,95. Meer weten: kijk en struin rond of volg een gratis proefles op DuckTypen. DuckTypen is een product van Donald Duck.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Spelenderwijs leren typen
Sluiten