Renée
Renée Algemeen 23 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek zegt: alcohol zorgt ervoor dat je langer leeft

Onderzoeken die uitwijzen dat alcohol drinken goed voor je is, zijn natuurlijk onderzoeken naar je hart. Drinken met mate blijkt namelijk een hartstikke goed idee te zijn als je graag lang wilt leven.

Alcohol drinken beter dan sporten

Sterker nog, regelmatig alcohol drinken zorgt ervoor dat je levensverwachting langer is dan wanneer je regelmatig sport. Ha. Die kun je mooi even in je zak steken. Want hé, wijn drinken is natuurlijk ook een sport waarin je kunt uitblinken.

The 90+ Study

Hoewel de resultaten van het onderzoek nog niet gepubliceerd zijn, lichtte wetenschapper Dr. Claudia Kawas alvast een tipje van de sluier op. Tijdens de jaarlijkse American Association for the Advancement of Science conferentie vertelde ze dat dit één van de bevindingen was uit The 90+ Study waaraan ze sinds 2003 werken.

LEES OOK: Rimpels tegengaan doe je vanaf nu met rode wijn en chocolade (nee, geen grap)

Kans op vroegtijdige dood verlagen

Twee keer per jaar gingen de wetenschappers langs bij de 90+ers om data te verzamelen over onder andere hun eetpatroon, activiteiten en medische geschiedenis. Lang verhaal kort, regelmatig alcohol drinken verlaagt de kans op een vroegtijdige dood. Meer dan de mensen die regelmatig sporten.

Twee glazen wijn of bier per dag

De respondenten die twee glazen bier of wijn per dag drinken verlagen hun kans op een vroegtijdige dood met 18 procent. Bij de actieve mensen ligt dit percentage op 11. Dr. Kawas: ‘Ik heb er geen verklaring voor. Toch geloof ik erin dat alcohol drinken de levensduur verlengt.’

Bovendien hebben die twee glazen op een dag ook nog eens een positief effect op je mentale gezondheid. Wijntje?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bustle

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Onderzoek zegt: alcohol zorgt ervoor dat je langer leeft
Sluiten