Susan Dalstra
Susan Dalstra Gezondheid november 29, 2017

Dít alcoholische drankje zorgt ervoor dat je je sexier voelt

Kijk, van toeterlam over straat struikelen, wordt uiteindelijk niemand sexier. Maar alcohol kan er wel degelijk voor zorgen dat je je sexy voelt. Míts je het juiste drankje kiest. 

Emoties

Onderzoekers keken naar het effect van alcohol op onze emoties. Ze ontdekten zo dat verschillende soorten alcohol ook een verschillende uitwerking hebben op hoe we ons voelen. Voor de studie namen ze 30.000 mensen tussen de 18-34 jaar uit 21 verschillende landen onder de loep. Een jaar lang werden hun positieve – en negatieve emoties ten gevolge van alcohol nauwkeurig bijgehouden.

De emoties werden onderverdeeld in de categorieën energiek, ontspannen, sexy, zelfverzekerd, moe, agressief, beroerd, rusteloos en emotioneel. De typen alcohol werden opgesplitst in de categorieën bier, witte wijn, rode wijn en sterke drank.

Sexy

Als je je sexy wil voelen, kun je het best gaan voor een likeur. Maar liefst 42,2% van de respondenten voelde zich beduidend sensueler na een gedistilleerd drankje. Het gaf ook hun zelfvertrouwen een boost (59%) en meer energie (58%). Maar pas op voor je nu naar de fles Liquor 43 grijpt: sterke drank zorgt er ook voor dat we agressiever (30%), huileriger (22%) en rustelozer (28%) worden. Je kunt je dus afvragen of de voordelen in dit geval opwegen tegen de nadelen.

Ontspannen

Wat dat betreft zit je veiliger wanneer je voor wijn of bier kiest. Dat blijken de beste alcoholische drankjes om te ontspannen (respectievelijk 53 en 50%).  Het zal je niet verbazen dat rode wijn de beste keus is als je lekker in slaap wil vallen. Maar liefst 60% van de rode wijn-drinkers voelde zich daarna moe.

Dus nog even alles op een rijtje: likeur voor een sexy date-night, bier als je na een drukke week stoom wil afblazen en rode wijn als je zin hebt in een dutje. Cheers!

En wil je bewijzen dat je Frans très bien is? Dan kun je naar ieder willekeurig drankje grijpen, want volgens onderzoek ben je met alcohol op beter in een tweede taal.

Readers Digest

Reageer op artikel:
Dít alcoholische drankje zorgt ervoor dat je je sexier voelt
Sluiten