Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Gezondheid 29 mei 2019

Dé dieethype van dit moment: je lichaam contouren met Alizonne therapie!

De voor- en nadelen van Alizonne

Voordelen

Gecombineerde manier van afvallen
Een van de voordelen van Alizonne therapie is, dat de focus niet alleen ligt op de beperkte voedselinname. Alizonne erkent dat een crashideet vaak snel leidt tot gewichtsafname, maar dat het vrouwelijk lichaam hierdoor soms ook slapper wordt. Door middel van bindweefselmassages en ultrasone trillingen, wordt het lichaam ook gevormd.

Het behoud van spiermassa
Bij veel dieten ligt de focus op het verlies van lichaamsgewicht. Maar als je 4 kilo lichter bent, kan dit net zo goed spiermassa zijn. Het verlies van spiermassa wordt bij Alizonne zo veel mogelijk voorkomen. Dit doen ze door een grondige meting van zowel de spiermassa als het vetpercentage. Deze metingen worden gaandeweg regelmatig opnieuw gedaan.

Intensieve begeleiding
Alizonne therapie houdt een intensieve begeleiding van een arts in. Alizonne erkent dat het snel verliezen van gewicht een negatieve impact kan hebben op je lichaam, bijvoorbeeld op je lever of nieren. Door begeleiding wordt dit in de gaten gehouden. Ook blijkt dat deelnemers de therapie langer volhouden bij goede begeleiding.

Nadelen

De kosten
De kosten van Alizonne therapie liggen relatief hoog. Je betaalt voor een goede begeleiding, medisch advies, bindweefselmassages, behandeling met ultrasone trillingen en voor het dieet. Het dieet bestaat vaak onder andere uit dagelijkse eiwitshakes. Ook wordt er vaak aangeraden om supplementen in te nemen tijdens de therapie. Deze bevatten de juiste mineralen en vitaminen die je lichaam nodig heeft. Ook deze tellen mee in de kosten.

Alle behandelingen bij elkaar kunnen soms meer dan 500 euro kosten. Ook staat er van te voren niet vast hoe lang je behandelingen zullen duren of hoe lang je onder toezicht blijft van een arts.
De uiteindelijke prijs voor je behandeling zal echter pas duidelijk worden zodra je een afspraak hebt gehad. De prijs kan dus bij elke deelnemer verschillen.

De behandelingen
De behandelingen die Alizonne therapie inhouden, kunnen je enorm helpen met het bereiken van het ideale lichaamsgewicht en het shapen van je lichaam. Het nadeel is echter wel dat je deze behandelingen vaak niet zelf kan doen. Bindweefsel kan je, mits je daarin een goede introductie hebt gehad, vaak op bepaalde plekken nog zelf doen, maar dat geldt niet voor cellulitisbehandelingen met ultrasone trillingen. Deze moeten altijd door een specialist worden uitgevoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dé dieethype van dit moment: je lichaam contouren met Alizonne therapie!
Sluiten