Leanne Hansma
Leanne Hansma Kids 7 sep 2018

Alledaagse voorwerpen waar we vroeger mee gingen knutselen (ja, ook jij)

Je weet het vast nog wel. Die tijd op de basisschool dat je thuis kwam met de meest bijzondere kunstwerken die je op school had gemaakt. Je moeder hing ze stuk voor stuk aan de muur of op de koelkastdeur.

Met een beetje geluk was jouw juf of meester helemaal into het knutselen en namen ze de leukste alledaagse spullen van huis mee naar school, kreeg je moeder een oproep om wc-rollen te sparen en werden al deze dingen bewaard in de heilige knutselkast. En in die kast lag veel. De volgende spullen komen je misschien nog wel bekend voor:

Macaroni

Eigenlijk lagen er allerlei soorten pasta in de knutselkast. Van gewone macaroni tot penne en je was echt blij als er vlinderstrikjes waren. Daarmee kon je de mooiste fotolijstjes en kettingen knutselen.

Wc-rollen

Dan die wc-rollen die je moeder spaarde voor school: perfect om een dier of eierdop van te maken. Wat extra kleuren papier en je had zo een vlinder gemaakt. Met wat witte verf toverde je een wc-rol zo om tot een kip met eierdop.

Kastanjes

In de herfst ging je vaak aan de slag met de thematafel. Geen beter voorwerp dan een kastanje om helemaal in de herfstsferen te komen. Een paar prikkers en je kon van alles met een kastanje. Van beestjes en poppetjes tot het maken van een spinnenweb als er ook nog touw in the house was.

Eierdoos

Nog zo’n alledaags ding dat iedereen wel in de kast had staan, zo ook in de knutselkast op school: een eierdoos. Beetje verf erop en je kon er van alles mee knutselen. Een bloem, een moestuintje of – iets met eigenlijk dezelfde functie, maar dan leuker – een eierdop.

Kurk

Wilde je al je knutselwerkjes extra versieren? Dan gebruikte je een kurk. Met kurken kon je namelijk heel goed stempelen en dat gaf toch net even die extra dimensie aan je kunstwerk. Deed het altijd goed in de woonkamer.

Reageer op artikel:
Alledaagse voorwerpen waar we vroeger mee gingen knutselen (ja, ook jij)
Sluiten