Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Ouderschap 4 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom je als moeder zijnde zonder gezin op vakantie zou moeten gaan

Het is hartstikke gezellig om met het hele gezin op vakantie te gaan, maar volledige ontspanning zit er helaas niet altijd in. Denk je erover na om alleen te reizen, maar voel je je al schuldig bij het idee? Don’t! Als moeder zijnde (lees: de moeilijkste job ter wereld) verdien je een heerlijke break!

Een échte break

Hoewel het héél gezellig is om met je kids op vakantie te gaan, kun je niet helemaal tot rust komen. Je stelt de veiligheid én het plezier van je kinderen uiteraard voorop, waardoor je continu een verantwoordelijke rol op je neemt.

Er zijn geen strakke tijdschema’s waar jij je aan hoeft te houden. Wil je uitslapen? Dan kan dit gewoon! Als je alleen weggaat neem je een echte pauze voor jou alleen.

Moeder zijn heeft dít effect op je zelfvertrouwen (volgens onderzoek)

Zelfliefde

Normaliter bereid je de gerechten die jouw kleintjes het liefst op hun bordjes zien. Je speelt de spelletjes die zij graag spelen. En je luistert de liedjes waar zij het vrolijkst van worden.

Deze vakantie draait helemaal om jou. Je kunt eten wat je wil, waar je wil. Je kunt gaan en staan waar je wil, wanneer je wil. Er zijn 19403 wensen en behoeften die jij moet vervullen. Alleen die van jou!

In 3 stappen naar meer zelfliefde (want dat hebben we nodig)

Nadenken

Je hebt normaal gesproken zoveel om over na te denken, dat je amper tijd hebt om je gedachtes op een rijtje te zetten. Zit je ergens mee, sta je voor een moeilijke beslissing, denk je al een tijdje na over een nieuwe uitdaging of zijn er misschien juist hele vrolijke gedachtes die je nog niet hebt kunnen ‘vieren’? Dit is hét moment om jouw hoofd leeg te maken!

Waardering

Natuurlijk houd je onwijs veel van je kinderen, maar laten we eerlijk zijn. Soms halen die kleine opdonders een hoop frustratie in je naar boven. De sfeer in huis hoeft niet altijd even fijn te zijn. Maar nu je eventjes weg bent heb je tijd om ze te missen. En vice versa.

Op het moment dat je weer thuis bent zullen jullie elkaar meer waarderen dan ooit. En dat is misschien wel de allerbelangrijkste reden om alleen op vakantie te gaan!

Lees ook: Slaap je slecht op vakantie? Deze gouden tips helpen je binnen no time te slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Waarom je als moeder zijnde zonder gezin op vakantie zou moeten gaan
Sluiten