Redactie
Redactie Body 8 dec 2014

Alleenstaande moeder gebruikt yoga bij opvoeding

De Hawaiiaanse Noelani Love beviel op haar 24ste van zoontje Aukai. Als alleenstaande moeder kon ze wel wat extra balans gebruiken, dus sloot ze zich aan bij een lokale yogagroep. Zeven jaar later is ze nog steeds fan en heeft ze haar eigen studio.

Beautiful stories, verhalen die je tegenkomt of opschrijft en die bijzonder, mooi, aangrijpend en emotioneel zijn. Bovenal zijn ze het waard om verteld te worden. Het biedt troost, hoop, inzicht en laat vooral zien dat wij als mensen tot de meest bijzondere dingen in staat zijn. Famme zoekt de verhalen op en deelt ze met jullie. Zo ook het verhaal van Noelani en haar zoontje Aukai.

A beautiful story

Toen Aukai vijf maanden oud was, ging hij al mee naar baby yogalessen. Noelani tilt hem daar met haar voeten op, iets waar veel oogcontact en vertrouwen voor nodig is. ‘Het creëerde een sterke band tussen ons en zorgde voor een goede communicatie.’ Buiten de lessen om, nam ze haar zoon mee naar yogasessies op het strand, deels ook omdat ze geen oppas kon betalen.

Noelani combineerde haar yogalessen lange tijd met haar werk als juwelendesigner. Dit ging prima, maar er begon toch iets te kriebelen. Waarom zou ik mijn twee passies niet combineren? Ze nam een sprong in het diepe en richtte Noelani Studios op, nu één van de populairste yogacentra op Hawaii.

Maar Noelani’s liefde voor yoga gaat verder. Het brengt haar niet alleen balans, ze gebruikt het ook bij de opvoeding van haar zoon. ‘Ik hoop mijn zoon een gevoel van kracht en verantwoordelijkheid mee te geven. Het begint met een basis fundatie waarin we onze lichamen en ons vermogen waarderen.’

Op haar eigen Instagram deelt Noelani trots foto’s van wat ze heeft bereikt. Ze is trots dat haar zoon al veel heeft geleerd. Dankzij hun vele bezoeken aan het strand, leerde ze Aukai zelf zwemmen en vissen. ‘Ik groeide op als een atleet en ik ben een watermens. Ik wilde dat hij die dingen ook leuk zou vinden.’ Nou, dat is volgens ons goed gelukt. De bijzondere band tussen moeder en zoon, spat van de foto’s er van af.

Lees ook uit de rubriek Beautiful Stories:
Briljante app van zoon redt leven van z’n moeder
Mysterie rondom #9/11 trouwfoto opgelost

of

5 redenen om kinderyoga te doen
Yoga voor thuisblijvers
De yoga-trends voor 2014

Reageer op artikel:
Alleenstaande moeder gebruikt yoga bij opvoeding
Sluiten