Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 22 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de allerergste cadeaus die we ooit van onze geliefde kregen met kerst

Natuurlijk willen we geen gegeven paard in de bek kijken. Dat iemand je überhaupt wat geeft, is natuurlijk hartstikke zoet. Alleen soms is dat iets waarvan je je afvraagt of hij enig idee heeft met wie hij een relatie heeft.

Pannenlappen

Sommige cadeaus slaan zo de plank mis dat je nog beter niks kunt geven. Dat klinkt misschien een tikje harsh en ondankbaar, maar probeer jij maar eens verrukt te reageren wanneer je een stel pannenlappen uitpakt (#truestory van ondergetekende). We deden rondvraag op de redactie met deze bloemlezing als resultaat:

De man die gewoon echt niet luistert
‘Ik riep al weken dat ik Cruijff schoenen zó lelijk vind. Voor mannen, maar al helemaal voor vrouwen. Wat krijg ik? Witte Cruijff schoenen in laklook. Met zilveren glitter. Oja, en ik kreeg in het de trein.’

De gier
‘Ik heb ooit alleen een briefje gekregen met ‘ik hou van je’. Kwam ik aan met al m’n cadeaus.’

Wel praktisch
‘Ik heb ooit een batterij voor mijn verjaardag gekregen. Geen grap. Ik had een Blackberry die aan vervanging toe was en mijn toenmalige vriendje leek het een goed plan om een piramide van de allergoedkoopste supermarktchocolade te bouwen met daarin een nieuwe batterij.’

Wishful thinking?
‘Ik kreeg ooit lingerie van een ex. In drie maten te groot.’

Wel creatief
‘Ik heb een keer boomstampotloden gekregen van mijn vriend. Hij kon niks anders bedenken.’

Groene vingers
‘Ik kreeg twee potten met stekkies. Dat houdt in dat ik nu 1. 2 potten met halfgare stekkies heb staan en 2. zelf moet zorgen dat deze transformeren in echt mooie planten. Dat duurt ruim een halfjaar. Oftewel: ik heb twee potten met onkruid gekregen. ‘Ik dacht dat je van planten hield’.’

Subtiel
‘Ik kreeg Antikal omdat mijn wasbak zo vies was.’

Bij de tijd
‘Een agenda van het jaar daarvoor.’

Daarom, lieve partners, gewoon voor de zekerheid: geef geen huishoudelijke cadeaus tenzij en echt alleen wanneer we daar nadrukkelijk om hebben gevraagd. Maar verder is er echt geen vrouw die gelukkig wordt van pannenlappen, strijkplanken, tosti-ijzers. Mierzoete luchtjes uit de grabbelbak van Kruidvat die getarget zijn op tieners: ook maar niet doen. Hoe goed bedoeld ook. Verder houden we zielsveel van jullie.

Wat is het ergste cadeau wat jij ooit hebt gekregen? Laat hier je comment achter!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme