Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Kids 28 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Kijk je ogen uit: dit zijn de vijf allermooiste prentenboeken ooit!

Prentenboeken zijn eigenlijk een feest voor jong én oud. Voor de kids leuk om naar te kijken, voor papa en mama leuk om voor te lezen! De prachtige illustraties zorgen ervoor dat je je haast in een andere wereld waant. We weten zeker dat je kind én jij jullie ogen uit zullen kijken bij het (voor)lezen van de vijf mooiste prentenboeken óóit!

Deze prentenboeken zijn tijdloos.

Pronkstukken in je boekenkast: de mooiste prentenboeken aller tijden

De kinderen (en jij) zullen er geen genoeg van krijgen. In de avond voor het slapen of in de middag op de bank.

1. De Gruffalo

In dit prentenboek moet een muisje zichzelf beschermen tegen de gevaarlijke roofdieren in het bos. Ze willen hem opeten… De slimme muis verzint een verhaal over een gevaarlijk monster: de Gruffalo. Het monster bestaat niet, maar de muis jaagt de andere dieren wel de stuipen op het lijf met dit verhaal.

Maar op een dag blijkt de Gruffalo wél te bestaan! De muis komt hem tot zijn grote schrik tegen in het bos. En het monster zou wel een hapje van het kleine beestje lusten… Wat doet hij nu? Wie niet sterk is, moet slim zijn!

Prentenboeken / Gruffalo

2. Max en de maximonsters

Dit klassieke prentenboek gaat over kindertjes die niet altijd even braaf zijn, zoals Max! Hij is stout en wordt door zijn moeder zonder eten naar bed gestuurd. Ze noemt hem een monster. En als hij in slaapt valt, komt hij ook nog eens op een eiland vol monsters terecht…

Maar Max is niet bang! Hij temt de monsters en wordt gekroond tot koning. Het is één groot feest op het eiland. Maar als de monsters ‘s nachts slapen, voelt Max zich eenzaam. Hij wil terug naar huis…

Voorleesboek / Max en de Maximonsters

3. Monkie

Het verhaal van Monkie gaat over het verliezen van een knuffel. De grootste nachtmerrie van ieder kind, maar dit boekje stelt júíst gerust. Monkie is een knuffelaapje dat van de fiets af valt, maar de aap blijft net zo lang rondzwerven totdat hij weer in die vertrouwde kinderarmpjes terechtkomt…

Het prentenboek heeft geen tekst, maar dat zorgt juist voor ruimte van de fantasie van kinderen én ouders. Het verhaal kan op deze manier iedere keer worden aangepast aan de belevingswereld van de kids.

Prentenboeken / Monkie

4. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept

Een simpel, maar ontzettend grappig verhaal over een mol die op zijn hoofd wordt gepoept. Bah! De mol wil héél graag weten wie de dader van deze vieze streek is… Herkennen de kinderen de keutels van de verschillende dieren?

De kids zullen geen genoeg krijgen van dit ondeugende prentenboek. Ze liggen gegarandeerd in een deuk… En jij ook!

Voorleesboek / Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept

5. Welterusten, Kleine Beer

Dit prachtige, lieve prentenboekje gaat over een Kleine Beer die niet kan slapen. Hij is namelijk bang in het donker. De Grote Beer doet er alles aan om zijn Kleine Beer gerust te stellen. Hij brengt een steeds groter lichtje, uiteindelijk zelfs de maan…

Dit boek staat symbool voor onvoorwaardelijke liefde en veiligheid. Het zal ervoor zorgen dat alle kindjes die bang zijn in het donker, met een gerust hart in slaap zullen vallen.

Prentenboeken / Welterusten Kleine Beer

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kijk je ogen uit: dit zijn de vijf allermooiste prentenboeken ooit!
Sluiten